Begin de dag en de week goed vol met positiviteit - inspiratiedag
Health, Lifestyle

Mijn 3 favoriete sauna’s

Als sinds klein kind kom ik in de sauna’s. Mijn ouders waren hier grote voorstanders van en zo eindigden we op zondagen vaak in de sauna. En nog steeds ben ik dol op deze plek en zodra iemand mij meevraagt zeg ik geen nee. Heerlijk een dagje ontspannen samen met vriendinnen, mijn vriend of moeder. Zo zit ik op dit moment in de auto richting Sauna van Egmond met een vriendinnetje. Van de week vroeg zij advies waar we heen zouden gaan. Vaak ga ik naar mijn vaste adresjes en soms probeer ik eens iets nieuws. Ik deelde mijn top 3 in willekeurige volgorde met haar, en nu ook met jullie in deze blogpost.

Thermen Bussloo in Bussloo, Apeldoorn

Deze sauna staat sinds een jaar zeker in mijn top 3. Vooral in de zomer vind ik het heerlijk om hier een dagje door te brengen. Met slecht weer ben ik er nog niet geweest, omdat het buitengedeelte zo groot is. In het zonnetje kan je plaatsnemen op één van de vele bedjes waar ook bediening rondloopt; ‘Doe mij nog maar een Radler!’. Daarnaast zijn er veel keuzemogelijkheden en kan je ook in het Bussloo-meer zwemmen. Mijn favoriet blijft toch wel het bad met onderwatermuziek; zo lekker warm en je kan er heerlijk zitten.

Faciliteiten: Er is genoeg keus voor iedereen; of je nou van de sauna of van zwemmen houdt.
Eten & drinken: Duur, maar wel lekker. Toch mag je een gevulde portemonnee meebrengen naar Thermen Bussloo.
Massages: Ik heb twee keer een massage laten doen, maar beide keren was ik niet heel enthousiast. Zeker een afrader om een massage te boeken – tenzij je ervan houdt om geaaid te worden -.

Sauna Bussloo

Sauna van Egmond in Haarlem

Een sauna midden in de stad vind je niet vaak. Hierdoor is het buitengedeelte beperkt in vergelijking met vele andere sauna’s in andere regio’s. Als het dus iets minder mooi weer is, ga ik altijd naar sauna van Egmond. Het warme interieur, de bioscoopruimte en de wellnessfaciliteiten zorgen altijd voor een geslaagde ervaring. Na een rondje sauna vind ik het heerlijk om neer te ploffen op de bank rondom de openhaard. Deze sauna zal denk ik altijd in mijn favorieten blijven.

Faciliteiten: Er zijn meerdere sauna’s aanwezig, een medium zwembad en een zon-gedeelte op het dakterras. Niet veel, maar genoeg voor een winterse dag.
Eten & drinken: Goede prijs – kwaliteit verhouding. Zelf ben ik vooral fan van de varkenshaassaté.
Massages: Geweldig! Zeker een aanrader als je last heb van je schouders, nek en/of rug. Ze werken met zzp’ers die hun vak verstaan.

Fort Resort Beemster in Purmerend

Hier ben ik laatst met mijn moeder geweest voor haar verjaardag en wat een ervaring! Er is een mooie 50/50 verdeling tussen buiten en binnen. Voor 3,50 extra konden we de klankschalensessie bijwonen. Dit was voor mij de eerste keer, maar volgende keer ga ik deze zeker weer bijboeken. Mijn favoriete plek was toch wel de bali-eiland. Met een heerlijke strandje en warmwaterbron in de buitenlucht; je komt geheel ontspannen weer thuis.

Faciliteiten: Veel zwembaden en een paar sauna’s. Genoeg om een dagje rond te lopen.
Eten & drinken: Gemiddeld; met goedkopere en duurdere opties op de kaart.
Massages: De kwaliteit van de massages was hoog. Ik denk erover na om maandelijks een massage te boeken bij Fort Resort Beemster, omdat ik altijd zo een last heb van mijn nek.

Fort beemster

Wat zijn jouw favorieten?

Liefs,

Daniëlla

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter