Health, Recepten

4x suiker- en glutenvrije ontbijtjes

Zoals de meeste mensen in mijn directe omgeving weten eet ik geen brood en andere gluten. Het eerste wat men altijd vol ongeloof aan mij vraagt is: ‘Maar wat eet je dan?’. Het lijkt net alsof een leven zonder brood onmogelijk is totdat je het eens probeert. Daarom hier 4x kickstart gezonde ontbijtjes om te nemen in plaats van brood. Sterker nog; je zal veel gevarieerder en lekkerder eten door geen brood meer te eten.

1. Suikervrije banaanpannenkoekjes

Deze pannenkoekjes zijn snel, makkelijk, lekker en ook nog eens supergezond. Ik maak ze graag en het is veel lekkerder dan een broodje hagelslag. Je kan ze al maken met alleen een banaan en ei, maar door andere ingrediënten toe te voegen, maak je de pannenkoekjes voedzamer en gezonder.

Wat heb je nodig voor 4 kleine pannenkoekjes? Banaan pannenkoekjes

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel geraspte kokos

Bereiding:

  1. Prak de banaan op een bordje en kluts het ei in een kommetje. Meng vervolgens het ei en de banaan samen goed.
  2. Doe er dan ook de lijnzaadjes en kaneel bij. Schep het mengsel met een kleine soeplepel of juslepel in een koekenpan op laag vuur. Als je het vuur te hoog zet, dan gaat het aanbranden.
  3. Laat even goed bakken aan 1 kant en schep de pannenkoek dan voorzichtig om. Als ‘ie dreigt te scheuren moet je de pannenkoek nog even laten bakken.
  4. Bak ook even aan de andere kant tot de pannenkoekjes mooi bruin zijn.

2. Smoothies

Het enige wat je nodig hebt voor een smoothie is een blender. Met smoothies kan je eindeloos combineren en experimenteren. Ik gebruik veel zoet fruit voor mijn smoothies, zoals aardbeien, bananen, perziken, nectarines et cetera. Naast fruit gebruik ik ook lijnzaad en een beetje sojamelk. De goedkoopste en vaak lekkerste manier om je fruit in te slaan is door seizoen producten te kopen op de markt. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om smoothies te maken van groenten. Ik ben daar zelf minder fan van. Er zijn online duizenden recepten van smoothies te vinden, dus als je inspiratieloos bent kan je gewoon google gebruiken 🙂

3. Havermout met pure chocolade of gojibessen

Yesss, chocolade in mijn ontbijt! Heerlijk en ook nog eens gezond, omdat het pure chocolade is. De eerste keer dat ik havermout ging proberen dacht ik dat het enorm vies zou zijn. Nu ontbijt ik het liefst met havermout met gojibessen of chocolade, want het is echt lekker.

Wat heb je nodig? Havermout met goji bessen

  • 125 ml sojamelk
  • 30 gram havermout
  • 10 gram pure chocolade (dus 72% cacao of meer)
  • Of een klein handje gojibessen

Bereiding:

  1. Giet de melk in een kommetje en doe er 30 gram havermout en chocolade en/of gojibessen bij.
  2. Verwarm de kom dan gedurende 2 minuten in de magnetron. Pas op dat het niet overkookt, want dan is het al klaar.
  3. Eet smakelijk

4. Omelet

Een heerlijke omelet is makkelijk en snel. Je kan zelf toevoegen wat je wil; kaas, ham, spek of champignons. Het fijne aan dit ontbijt is dat je kan variëren, het veel eiwitten bevat en heerlijk is. Voor de mayonaise-liefhebbers onder ons; Zaanse mayonaise is dan wel vet, maar natuurlijk wel glutenvrij 🙂

Xx Daniella

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 reactie

  • Reply sylvia februari 25, 2014 at 8:33 am

    Net de pannenkoekjes gemaakt. Ze waren echt heerlijk! Thanx voor het recept 🙂

  • Laat jouw reactie achter