NoSugar challenge met DaniellaChristina
Health

April – #No sugar maand

Oeps, deze blog post stond eigenlijk gepland voor gisteren – maar wie weet had je dan gedacht dat het een 1 april grap was….-. Het is namelijk weer tijd voor een maandthema en een schop onder mijn eigen kont. Het suikergehalte stijgt weer naar mijn hoofd, of eigenlijk mijn billen en buik… Door alle drukte vergeet ik soms gewoon te lunchen en dat eindigt in snacks; correctie ongezonde snacks. Dit merk ik niet alleen aan mijn humeur – sorry, vrienden en familie –, maar ook aan dat cijfertje op de weegschaal. Ik kan rennen en sporten wat ik wil, maar door suikers te blijven eten heeft dit natuurlijk totaal geen nut. Tijd voor de #no sugar challenge dus.

Wat is #no sugar?

Misschien denk je ondertussen ‘goh daar heb je haar weer met haar suikers’. Hier heb je helemaal gelijk in! Maar het probleem is dat iedereen wel weet dat suikers niet goed voor je zijn, maar er vervolgens vrij weinig gedaan wordt met deze informatie. Met de #no sugar is het de bedoeling om een maand lang helemaal geen suikers te eten, en dan heb ik het voornamelijk over geraffineerde suikers. Fruit is bijvoorbeeld wel toegestaan 😉 .

Waarom een #no sugar maand?

Ik moet weer leren ‘nee’ zeggen, want de laatste periode komt de zin ‘Ja één stukje kan wel’ iets te vaak voor. Daarnaast komt de bikini-periode er natuurlijk weer aan, en ik vind het gewoon zonde dat suikers mij een stuk minder zeker maken. Mijn redenen om in april de hele maand suikervrij te eten zijn dus:

  • Hallo zomer, even kijken wat dit met mijn lichaam doet
  • Een stuk bewustwording – want ik verwacht dat ik stiekem te veel suikers eet –
  • Een nieuwe uitdaging – of eigenlijk oude uitdaging want ruim 3 jaar geleden deed ik ook een #no sugar challenge

Wat kun je verwachten tijdens de #no sugar maand?

Van 1 april tot en met 30 april eet ik suikervrij en nu lijkt het me natuurlijk supertof als jij met mij mee doet. Om het voor iedereen een stuk makkelijker te maken, staat april in het teken van #no sugar.

  • In alle social media posts gebruik ik #nosugar. Doe jij mee? Tag jouw foto’s en updates dan ook met #nosugar, want dan kunnen we elkaar volgen
  • Op DaniellaChristina.nl deel ik lekkere receptjes, weetjes, eetdagboekjes en tips. Wil je iets specifieks weten? Stuur mij dan een mail!

Doe jij met me mee?

Liefs,

Daniëlla

Volg mij ook via Facebook, Instagram & Twitter

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter