Diary, Lifestyle, Newcastle

Best of 2015: Newcastle, vakanties en afstuderen!

Zoals jullie allemaal ongetwijfeld weten is het alweer de laatste dag van 2015. Elk jaar vraag ik mezelf weer af waar de tijd blijft. Het ene moment sta je op het punt om naar Newcastle te varen, en op het andere moment ben je bijna afgestudeerd en dan… Voordat ik over het komend jaar (vol onzekerheden) ga nadenken, is het tijd voor een terugblik over 2015.

Januari
Waar het nieuwe jaar bij velen begint met een kater heb ik daar gelukkig nooit last van. Normaal vier ik oud & nieuw bij mijn moeder thuis, soms met z’n tweetjes en soms met een paar vrienden erbij, maar vorig jaar brak ik deze traditie door het bij mijn vriend te vieren. Gelukkig was hier ook geen sprake van wilde feestjes. Het is niet zo dat ik niet van feestjes hou, maar met oud & nieuw is iedereen zo dronken dat het voor mij niet meer leuk is. Oeps, ik dwaal een beetje af, maar het nieuwe jaar begon dus al nieuw. Daarnaast had ik mijn laatste tentamens in Groningen ooit (jeej), terwijl ik mijzelf al moest klaarmaken voor de verhuizing naar Newcastle. Van de drie tentamens maakte ik twee tentamens in Groningen en een week later mocht ik het laatste tentamen in Newcastle maken. Gelukkig had ik alle tentamens gehaald en kon ik daarna volop genieten van mijn nieuwe woonplaats.

Februari – juni
Van februari tot en met juni woonde ik in Newcastle. Natuurlijk bezocht ik ook nog een paar keer het thuisfront. Sommige huisgenoten hadden daar helemaal geen behoefte aan, maar blijkbaar heb ik toch een beetje last van heimwee als ik langere tijd van huis ben. Ik ben gewoon graag bij de mensen van wie ik hou! Toen ik in juni weer definitief naar Nederland verhuisde, was ik stiekem het blijste meisje van de hele wereld. Toch mis ik daar wel mijn persoonlijke favoriete tentjes (zeker aanraders als je eens in Newcastle bent):

• ‘Blakes’ –           een heerlijke lunch met elke dag andere broodjes
• ‘Prima’ –            de allerbeste pizza’s wereldwijd (ook glutenvrije pizza’s)!
• ‘Red House’ –   heerlijke Engelse ‘pies’ kunt eten voor een mooi prijsje
• ‘Old George’ –  een fijne tent om een wijntje te drinken of om een hapje te eten
• ‘Harry’s Bar’ –   voor de beste English breakfast of om op zondag te genieten van een glas wijn

JuliJuli – augustus
Dit stukje kan ik kort houden, want in juli en augustus heb ik hard gewerkt bij Zilt met soms wel hele hoge temperaturen. Dit was ook het jaar van mijn eerste eigen auto’tje waar ik nog steeds zooooo blij mee ben. Daarnaast ben ik nog samen met mijn moeder, broertje en Stefan naar Spanje geweest. Daar genoten we van de prachtige Costa Brava met een mooie wandeling langs de kustlijn. Daarnaast ging ik nog samen met Stefan naar Maastricht en Antwerpen. Antwerpen is zeker aan te raden. Wat een mooie stad!

September – november
September, oktober en november stonden in 2015 in het teken van afstuderen. Pffff, wat een drama was dat af en toe. Gelukkig is de scriptie nu ingeleverd. Helaas hoor ik pas in het nieuwe jaar of ik geslaagd ben, spannend!! Verder zijn Stefan en ik eind november naar Madrid gevlogen. Het reisje was geboekt via Sprs.me en we wisten pas op Schiphol waar we heen gingen. Die ontspanning kon ik wel even gebruiken (ook al was het een cadeau voor Stefan’s verjaardag).

December
December is en blijft mijn favoriete maand van het jaar. De eerste helft van de maand was nog druk met de laatste loodjes van het afstuderen gevolgd door een carrière-event op school. De afgelopen twee weken zaten vol met verjaardagfeestjes en familiediners. Altijd erg gezellig, maar ik ben blij als dat na volgende week weer afgelopen is. Voor nu wens ik iedereen een fijne jaarwisseling toe!

Hoe was jouw jaar? Is die ook zo snel voorbij gevlogen?

Liefs,

Daniella

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter