Samen met mijn moeder bij Sugarless en een recensie door Daniella Christina Weber
Favoriete hotspots

Een biologische high tea bij Sugarless

Gisteren was ik voor de tweede keer bij Sugarless en het was net zo heerlijk als ik mezelf kon herinneren. Deze lunchroom, gelegen aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam, heeft genoeg gezonde en biologische keuzes op haar menukaart staan. De combinatie van de huiselijke sfeer, het biologische eten, de keuze aan thee en de bediening zijn de ingrediënten voor een geslaagde middag.

De sfeer binnen Sugarless

Op het moment dat je de lunchroom binnenstapt, ervaar je meteen het huiskamergevoel. Zo staat er een servieskast, staat er hier en daar een hoekje van banken waar je neer kan ploffen, en vond ik zelf de decoratie enorm leuk. Er hangt bijvoorbeeld een lege schilderijlijst met een lamp en ander decoratiemateriaal erin. De witte lambrisering en grijze muren zorgen voor een aangename sfeer.

Bij binnenkomst zat Sugarless gezellig vol. Gelukkig staan er niet te veel tafels, waardoor je toch een beetje privacy hebt. Daarnaast zijn de tafels groot genoeg om alle onderdelen van de high tea kwijt te kunnen. De kopjes en schoteltjes van de lunchroom zijn trouwens zo schattig. Het is net alsof ik bij mijn oma een kopje thee aan het drinken ben. Normaal is dit enorm tuttig, maar in het geval van Sugarless draagt het echt iets bij aan de sfeer.

De high tea van Sugarless

De theesmaken binnen Sugarless

De thee wordt gepresenteerd in buisjes zodat je kan ruiken voordat je een smaak uitkiest.

In deze recensie richt ik mij volledig op de high tea’s van Sugarless. Naast de high tea hebben ze ook een gewone lunchkaart, maar daar kan ik niet over oordelen. De eerste keer hadden we gekozen voor de High Tea Grand en gisteren kozen we voor de High Tea Special. Bij beide opties krijg je twee potten thee met een smaakje naar keuze. Ik weet niet meer wat we de eerste keer hadden gekozen, maar gisteren hadden we Chai Thee en Anijs & Venkel Thee. Ze waren allebei erg lekker, maar mijn voorkeur gaat uit naar de Anijs & Venkel smaak. Dit is een smaak die je niet zo snel in een supermarkt tegenkomt, maar wel echt lekker was. Snel maar even mijn vaste theezaak induiken om te kijken of ze daar deze smaak hebben.

De eerste keer kozen we dus voor de High Tea Grand, maar dit was eigenlijk te veel. Gelukkig waren mijn broertje en vriend toen ook mee en die zorgden er wel voor dat het op kwam. Toen we thuiskwamen hebben we niet meer gedineerd omdat we allemaal vol zaten. Binnen deze versie krijg je ook lekkere warme happen zoals wraps en quiches, en die waren heerlijk!

Gisteren hadden we dus de High Tea Special en dit was – gelukkig – een stuk minder veel dan de andere versie. De high tea bestaat uit een combinatie van huisgemaakte soep, sandwiches en petit fours. Mijn favoriete sandwich was de zalm met citroen-dille mayonaise, en mijn favoriete petit four was de chocolademuffin met kers. De muffin was knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Het allerbeste was trouwens dat de muffin nog warm was. – Maar stiekem was alles gewoon heerlijk hoor -.

De plateau high tea van Sugarless in Amsterdam

De bediening van Sugarless

Wij kwamen een half uur te vroeg binnen, maar dit was geen enkel probleem. De tafel was al gedekt en we konden dus meteen plaatsnemen. Je zag dat de bediening het enorm druk had en het meisje legde ook netjes uit dat ze met één man te weinig stonden in verband met een zieke collega. Ik heb zelf in de horeca gewerkt en weet hoe vervelend dat kan zijn. Toch deden ze er alles aan om iedereen zo goed mogelijk en zo snel mogelijk te helpen. Het duurde misschien iets langer dan normaal, maar daar hebben we eigenlijk geen erg in gehad omdat de bediening zo vriendelijk was.

Daniella Christina Weber bij Sugarless in Amsterdam

De kosten

De High Tea Special kost 24,95 euro per persoon en de High Tea Grand kost 32,50 euro per persoon. Ik vind dit enorm meevallen voor wat je krijgt. De kwaliteit van het eten is goed en de sfeer binnen Sugarless is perfect. Daarnaast is al het eten huisgemaakt en biologisch, en daar betaal ik graag wat meer voor. Wat mij betreft is er dus een goede prijs-kwaliteitverhouding en is Sugarless zeker een aanrader.

Ben je benieuwd geworden naar Sugarless? Kijk dan vooral even op hun website en ga er ook zeker eens heen als je toch in Amsterdam bent.

Liefs,

Daniëlla Christina Weber

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter