Een blog over detox van koffie, alcohol en frisdrank door Daniella Christina
Health

Detox zonder gekke sapkuren (2) – Ben ik verslaafd aan koffie?

Ugh, wat een rotweer buiten! Gisteren met hardlopen kwam ik ook al in een hagelbui terecht, maar deze blog gaat niet over het weer. Toch heeft de kou en storm wel invloed op wat ik graag wil drinken en dat is koffie of thee. En daar gaat deze blog wel over aangezien dit de tweede update is van mijn detox experiment, of kan ik beter uitdaging zeggen? Want het is zeker een uitdaging. Ondertussen heb ik mezelf namelijk al de vraag gesteld of ik verslaafd ben aan koffie!

Frisdrank en alcohol

Ik begin met het positieve resultaat, want de afgelopen week heb ik helemaal geen frisdrank of alcohol gedronken. En nog beter was: ik had hier ook helemaal geen behoefte aan. Lust je geen water? Geef het dan een kans, want vroeger verklaarde ik mensen die water dronken voor gek. Ik dacht altijd bij mezelf ‘Dat is toch helemaal niet lekker?’, en ondertussen kan ik echt genieten van een glas water!

Koffie

Dit is echt wel een pijnlijk puntje, want ik merk dat je er niet zomaar mee kan stoppen. Ben ik dan verslaafd? Blijkbaar wel, want ik heb er echt behoefte aan. Toch denk ik dat het maximaal-twee-kopjes-op-een-dag-beleid wel goed voor mij werkt. De afgelopen week had ik als doel om een kopje koffie per dag te drinken. Dit doel heb ik niet helemaal behaald, want op twee dagen heb ik meer koffie gehad. Toch zit er al verbetering in ten opzichte van de eerste week!

Vanaf vandaag is het mijn uitdaging om twee weken geen koffie te drinken. Ik ga er echt alles aan doen om dit vol te houden, maar ik weet dat ik het er lastig mee ga krijgen. Over twee weken geef ik jullie de derde update van dit hele verhaal.

Fijne zondag!

Liefs,
Daniëlla Christina Weber

In deze reeks behoren ook de volgende artikelen:

Detox zonder gekke sapkuren
Detox zonder gekke sapkuren – update 1

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter