Mijn bedgeheimen om meer uit je winterslaap te halen
Health

Mijn drie bedgeheimen… – zzzssst

Yes, de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok weer een uur achteruit. Deze nacht voelt altijd als een soort winterslaap, want we mogen weer een uur langer slapen. Stefan klaagt altijd over het feit dat ik al slaap voordat mijn hoofd het kussen raakt. Nu is dat natuurlijk niet altijd zo, maar vaak heeft hij alle recht tot klagen. Ik hou namelijk van mijn nachtrust en slaap dan vaak in één stuk door. Daarom wil ik het vandaag hebben over slaap en mijn drie bedgeheimen voor een betere nachtrust!

Bedgeheim 1

Om elf uur gaat bij mij letterlijk het lichtje uit. Op een verjaardag ben ik over het algemeen na elf uur niet meer de meest gezellige persoon en ga ik het liefst zo snel mogelijk naar huis. Dit verklaart waarschijnlijk waarom ik ook nooit ga stappen, want meestal ga je dan pas rond elf uur van huis weg.

Maar wat wil ik nou vertellen met dit verhaal? Nou, de truc is simpel. Ik slaap elke dag negen uur en dat is van 23.00 uur tot 8.00 uur. Het maakt niet uit of ik weekend heb of dat ik ergens moet zijn voor een afspraak. Routine is de truc om goed te kunnen slapen en om 23.00 uur zegt mij lichaam dat het bedtijd is.

I think we dream so we don’t have to be apart for so long. If we’re in each other’s dream, we can be together all the time – A.A. Milne

Bedgeheim 2

Na half negen raak ik mijn laptop niet meer aan. Vanwege mijn blog en dagelijkse bezigheden zit ik overdag best veel op een scherm te kijken. Als ik ’s avonds dan ook nog eens daarmee bezig ben dan kan ik minder goed slapen. Vooral als ik ’s avonds nog een blog of iets dergelijks probeer te typen, dan draaien mijn hersenen overuren. Het gevolg? De eerste twee uur in bed komen er allerlei nieuwe ideeën binnen die ik niet meteen kan uitwerken waardoor ik niet kan slapen. Frustrerend! Dus na half negen gaat de relaxmodus aan.

Bedgeheim 3

Maak je niet druk! Angst, woede en/of zenuwen kunnen ervoor zorgen dat je niet kan slapen. Zelf kan ik soms hele gesprekken voorbereiden in mijn hoofd, maar dat heeft helemaal geen zin. Een gesprek loopt namelijk nooit zoals je ’s nachts bedenkt. Soms heb je het ook andersom als je boos bent. Ik ga bijvoorbeeld bedenken wat ik allemaal had kunnen zeggen. Met als gevolg dat ik de hele avond loop te draaien. Het is moeilijk, maar probeer je niet druk te maken of probeer ergens anders aan te denken. In je bed kan je toch niks aan de situatie veranderen.

Hou jij ook zo van slapen en wat zijn jouw bedgeheimen? En vergeet niet jouw klokje op zondag een uur achteruit te zetten.

Liefs,

Daniëlla Christina Weber

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter