Race

Een nieuw avontuur

Het is bijna zover! De Wintermarathon van Apeldoorn staat op de planning en komt elke week weer confronterend dichterbij. Als newby runner vind ik het letterlijk onvoorstelbaar om 42 kilometer te rennen. Sterker nog, op dit moment vind ik 10 kilometer al erg ver. Mijn doel voor de Wintermarathon is daarom om mijn PR van 8 kilometer te verbeteren. Lees je mee met mijn avontuur?

Begin november deed ik voor de tweede keer mee aan de Plantsoenloop in Groningen. Ik merk dat ik veel beter train als er een race op de planning staat. Heeft vast iets met motivatie te maken… Vorig jaar na de Plantsoenloop stopte ik met hardlopen, omdat ik mijn doel (het uitlopen van 4km) had volbracht. Dit jaar betrapte ik mijzelf erop dat ik weer stopte met hardlopen. Dat vind ik zonde, want voor die 8 kilometer had ik hard getraind. Nu heb ik mijzelf weer een doel gegeven en dat is om mijn PR van 58:25 te verbreken. Dat is realistisch, toch?

Zelf vind ik het erg fijn om te trainen met de Nike+ app. De coach op de app stelt een trainingsprogramma voor jou samen. Ik train zelf op beginnersniveau, want je moet toch ergens beginnen. Op 14 december begon mijn trainingsprogramma en afgelopen week heb ik in totaal 6,44 km gelopen met een gemiddelde pace van 6’52’/km. Dat is al sneller dan voorgaande maanden. In het vervolg van deze blogreeks neem ik jullie graag mee in mijn avontuur. Elke week volgt er een update met hoe die week is verlopen op het gebied van hardlooptraining. Daar deel ik zowel mijn tegenzin om te gaan lopen als het regent en mijn hoogtepunten in het trainingsproces. Om mijzelf goed voor te bereiden en te motiveren, staan al mijn hardloopsessies gepland in mijn agenda. Aan de voorbereiding zal het dus niet liggen!

Hoe gaat het hardlopen bij jullie deze week? Als ik het kan, dan kunnen jullie het helemaal. Hup trek die schoenen aan en ga erop uit!

Veel liefs,

Daniella

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter