Food & Fit

Eerste hardloopsessie van het jaar met MyAsics-app

Header post

Ja, vandaag was dan eindelijk de dag dat ik de moed had gevonden om een poging te wagen. Na heel veel uitstellen en smoesjes vond ik vandaag wel een mooie dag om te beginnen vanwege het mooie weer en het feit dat ik vrij ben. Maar pfoe, viel dat weer even tegen! Ondanks dat ik veel aan het sporten ben in de sportschool is het toch altijd heel anders om opeens buiten te sporten.

IMG_1932

Dus huppa, mijn bed uit en ontbijten. Ga niet met een lege maag sporten, want zonder energie op stap is geen goed idee als je wilt niet flauwvallen op straat. Outfit uit mijn kast getrokken en ik kon er tegenaan. Na een klein stukje inlopen/warming up heb ik mijn Asics run app aangezet en ben ik begonnen met rennen. De eerste poging was iets te enthousiast en kon ik na 3 minuten weer stoppen. Daarna ben ik gewoon langzaam gaan joggen en toen hield ik het redelijk goed vol. Ik heb een klein rondje gemaakt van 24 minuten en ben erg trots op mezelf dat ik dan eindelijk begonnen ben. Mijn resultaten zet ik onderaan de post!

Over de app
Ik vind de app erg makkelijk. Hij blijft je gewoon tracken! Heb je even ‘pauze’ door een stoplicht of om te stretchen dan kan je de teller ook op pauze zetten. Ik heb trouwens geen gebruik gemaakt van deze functie, maar het is zeker handig als je heel precies wilt meten. Ook synchroniseert hij je hardloopgegevens gelijk naar jouw account op de computer, kan je prestaties vergelijken met de vorige keren en je route bekijken. Nog meer functies over de Asics-app kan je hier lezen. Ik blijf deze app in ieder geval gebruiken voor mijn volgende hardloopsessies.

Noorderplantsoen

Tips voor beginners
Ga jij ook binnenkort beginnen met sporten? Dan heb ik hier sowieso een paar tips om te starten. Zorg dat je een mooie dag uitkiest, want dan is het sowieso al leuker om buiten hard te lopen. Eerlijk gezegd denk ik niet dat je mij snel in de regen ziet hardlopen.. Zoek een natuurgebied of een park bij je in de buurt op. Is het te ver weg om even heen te lopen/joggen? Pak dan je fiets, want anders ben je er alweer klaar mee voordat je uberhaupt bent aangekomen op de goede locatie. Maak je geen zorgen om je sleutel, want die kan je strikken in je veters (zie foto). Zo heb je er geen last van, maak je je geen zorgen dat ze uit je zak vallen en je voelt er niks van. Ook heb ik zelf van de week een hardlooparmband gekocht voor je mobiel. Echt superhandig als je je hardloopsessies wilt tracken en natuurlijk om muziek te luisteren. Zelf gebruik de women’s health afspeellijst via spotify. De muziek is lekker up-beat en zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft, echt een aanrader dus!

Sleutel in veter

 

Results
Tijd                       24:08
Afstand                5,6 km
Snelheid              4:19 min per km

 

 

Xx Daniella

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter