DaniellaChristina wenst jou een gelukkig nieuw jaar en daarom vult zij de New Year tag in.
Tags & Quizzes

Het eerste jaar als afgestudeerde – De New Year tag

Het is al acht dagen 2017, maar ik bedacht me dat ik nog helemaal niet had teruggeblikt op 2016. Daarom besloot ik om de New Year tag evengoed nog in te vullen. Het is namelijk altijd goed om even stil te staan bij wat je bereikt hebt, of juist niet bereikt hebt. Ik beloof je dat ik hierna stop met praten over goede voornemens, terugblikken op vorig jaar et cetera. Na deze blog is het tijd om het ‘gewone’ bloggen en leven weer op te pakken.

Wat waren je voornemens uit 2016 en is het gelukt om die te halen?

Hier heb ik halverwege november al een artikel over geschreven. Het komt erop neer dat ik grotendeels mijn doelen van 2016 niet gehaald heb. Snel op naar de volgende vraag!

Wat was je mooiste moment van 2016?

Mijn mooiste en meest bijzondere moment was toch wel mijn afstudeerceremonie in Newcastle. Het was gewoon supertof dat zij alles nog heel officieel doen, terwijl ik in Groningen mijn papiertje bij de balie mag afhalen. Daarnaast is zo een ceremonie iets was je maar één keer in je leven doet.

Terugblik doelen 2016 Daniella Weber

Wat was je slechtste moment van 2016?

Mijn slechtste momenten waren toch wel de afwijzingen van bedrijven. Meestal voelde ik het wel al aankomen en bij sommigen was de klik er gewoon niet. Toch heb ik ook een paar keer flink gebaald. Er werd me dan verteld dat ik heel goed binnen het team zou passen maar dat ik me te snel zou vervelen op een startersfunctie. Soms was het juist andersom en werd ik afgewezen omdat iemand anders meer ervaring had – ookal was het een startersfunctie –. Ondertussen is het allemaal goed gekomen en leer je van ieder sollicitatiemoment, maar toch waren dat mijn slechtste momenten van 2016.

Wat was een belangrijk leermoment?

Een belangrijk leermoment was pas twee weken geleden. Ik was weer eens afgewezen voor een baan, maar weer met een reden waarvan ik dacht ‘serieus?’. Toen ben ik toch eens ga nadenken over mijn plannen, want wil ik wel doorgaan op deze manier? Ga ik op deze manier mijn dromen achterna? Dit is ook het moment waarop ik voor mezelf een paar knopen heb doorgehakt.

Wat was je meest domme beslissing uit 2016?

Ik heb nergens echt spijt van en daarom geloof ik er ook in dat ik geen domme beslissingen heb genomen in 2016. Als je namelijk achter je eigen beslissingen staat, is daar geen sprake van. Daarnaast zeg ik dan altijd maar ‘liever spijt van de dingen die je wel gedaan hebt, dan spijt van de dingen die je niet gedaan hebt’.

Wat was je slimste beslissing uit 2016?

Weer zo een gekke vraag. Ik denk dat mijn beste beslissing was om een baanaanbod af te wijzen. Het aanbod voelde gewoon niet goed en ik moest op meerdere vlakken inleveren. Na veel wikken en wegen heb ik toen besloten om dat niet te doen en daar ben ik nog steeds heel blij mee.

Wie liet een grote indruk bij je achter?

Om heel eerlijk te zijn, heb ik dit jaar weinig nieuwe mensen ontmoet. Daarom beantwoord ik liever de volgende vraag: ‘Wie waren er dit jaar belangrijk?’. De antwoord op die vraag is zonder twijfel mijn familie en Stefan. Afgelopen jaar was ik namelijk niet altijd de vrolijkste – zie slechte momenten –, maar zij vingen mij altijd op. Daarnaast staan zij onvoorwaardelijk achter de keuzes die ik maak en daarom zijn zij de beste!

Wat was je meest favoriete TV-show?

Het antwoord op deze vraag is ieder jaar hetzelfde, namelijk Expeditie Robinson. Ik vond het zo tof dat Bertie dit jaar de winnares was! En nu mogen we weer genieten van Wie is de mol?.

Expeditie Robinson Bertie en JayJay

Favoriete beauty- en haarproduct van vorig jaar?

Vorig jaar schreef ik een artikel over mijn favorieten van dat moment. Dit is tot nu toe ongewijzigd. Mijn favoriete beautyproduct is het micellair water van Garnier. Dit was het eerste jaar waarin ik iedere ochtend en avond braaf mijn gezicht schoonmaakte. Daarnaast ben ik ook nog steeds blij met de haarmaskers van Redken.

Jouw favoriete liedje van 2016?

Het nummer waar ik heel erg blij van werd is ‘My Way’ van Calvin Harris. De radio gaat nog steeds harder als het nummer op de radio voorbij komt.

Beste film van het jaar?

De beste film van het jaar is Bridget Jones’s Baby. Benieuwd waarom? Lees dan de filmreview die ik toentertijd schreef.

Wat was je grootste innerlijke verandering?

Van student naar niet-student was een grote verandering die stiekem toch een beetje tegenviel.

Wat is qua uiterlijk je grootste verandering?

Eigenlijk heb ik alles hetzelfde gehouden, dus geen uiterlijke veranderingen. Misschien tijd om daar eens voor 2017 over na te denken.

Wat was het beste feestje van het jaar?

Het leukste feestje was ’90’s on the beach’ in Woerden. Ondanks het slechte weer heb ik het enorm naar mijn zin gehad met leuke mensen om mij heen.

Wat was de mooiste reis van het jaar?

Ik ben dankbaar voor alle reizen die ik mag maken en ik besef me maar al te goed hoeveel geluk ik heb. In 2016 ging ik op wintersport naar Frankrijk. De wintersport blijft altijd mijn favoriete vakantie, want welke vakantie is nou beter? De sneeuw, de blauwe lucht, en gewoon de hele dag buiten zijn. Daarnaast ging ik in 2016 naar Wenen met Sprs.me, Londen, Frankrijk, Newcastle, Edinburgh en China. Deze vakanties waren allemaal bijzonder. China was gewoon heel speciaal vanwege de cultuurverschillen en het feit dat ik Stefan na vier maanden weer terug zag. En ik heb eindelijk een stempeltje in mijn paspoort! Frankrijk was heel fijn, omdat we gewoon zijn gaan rijden zonder te weten waar we uit zouden komen. Hierdoor hadden we enorm veel vrijheid en hebben we ook veel gezien.

Wintersport maandag het december abc

Wat was de duurste aankoop van het jaar?

Dit jaar heb ik eigenlijk weinig dure aankopen gedaan. Het duurste was mijn e-reader van Kobo, maar deze kreeg ik voor mijn verjaardag van mijn moeder. Ik heb dus eigenlijk vrij weinig uitgegeven dit jaar. Op mijn verlanglijstje staat wel nog een filmcamera, maar dit zal pas in 2017 gebeuren.

Wat voor nieuws heb je geprobeerd dit jaar?

Vrij weinig, maar dat komt vooral omdat mijn focus sterk lag op het vinden van een vaste baan. Hierdoor heb ik nieuwe dingen proberen uitgesteld. Voor 2017 staan er hele andere dingen op de planning waarbij ik echt nieuwe dingen moet proberen.

Waar kijk je naar uit in het nieuwe jaar?

Ik kijk uit naar heel veel dingen! Ik wil graag nieuwe dingen uitproberen en mijn blog zal ook een grotere rol gaan spelen. Er komen veel veranderingen aan en daar heb ik zin in. Na een redelijk langzame 2016 waarbij ik het gevoel heb dat ik stil stond, is het tijd voor een dynamisch 2017.

Heb je voornemens voor 2017?

De antwoorden op deze vraag kun je vinden in het artikel van afgelopen week.

Nu ben ik natuurlijk enorm benieuwd naar jouw antwoorden op de New Year tag! Kijk jij ook zo uit naar 2017? En hoe kijk jij terug op 2016?

Liefs,
Daniëlla Christina Weber

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter