Lifestyle design
Lifestyle, Lifestyle design

En daar sta je dan…

De wekker gaat en je doet jouw persoonlijke ochtendritueel op automatisch piloot. Zoals iedere andere dag in de week ga je naar jouw werk, maar doe je dit omdat het moet of omdat je het leuk vindt? Als je dit doet omdat het moet van jezelf en/of van de maatschappij dan is het nu tijd om daar verandering in te brengen. Anderhalve week geleden schreef ik een introductie over lifestyle design waarin zeven vragen centraal staan. Mijn antwoord op deze vragen deel ik de komende weken met jou.  Stel jezelf vandaag eens bewust de volgende vragen: Waarom ben jij hier? en Wat wil je bereiken in deze wereld?

Vraag 1: Waarom ben jij hier?
Om heel eerlijk te zijn heb ik nog nooit eerder over deze vraag nagedacht. Soms hoor ik wel eens mensen om mij heen klagen dat ze nutteloos zijn en dat ze zich afvragen wat ze nou eigenlijk hier op deze wereld doen. Aan de ene kant geef ik ze wel gelijk, maar aan de andere kant stel ik ze voor om ervan te genieten – want je bent er nou eenmaal toch –. Ik ben dus hier om te genieten en om positiviteit de wereld in te brengen. Want als je niet geniet dan is het moeilijker om gelukkig te zijn en als je ongelukkig bent dan vraag je je wel eens af waarom je hier bent. Een paar van mijn geluksmomenten zijn:

♥   Ontzettend blij zijn met de vrienden die ik om mij heen heb
♥   Tijdens het fietsen of lopen door de duinen kan ik ontzetten genieten van de dieren en natuur
♥   Heerlijk knuffelen met mijn vriend op de bank terwijl de radio op de achtergrond aan staat

Create your day. Design your life.

Vraag 2: Wat wil je bereiken in deze wereld?
Daar sta ik dan. Mijn hele leven heb ik op school doorgebracht. Van de basisschool naar de middelbare school en daarna nog drie vervolgopleidingen. Sinds ik klaar ben met studeren vraagt mijn omgeving voortdurend wat de volgende stap wordt. Het antwoord is vaak ontwijkend, omdat ik het eerlijk gezegd zelf nog niet weet. De volgende vraag is dan automatisch: ‘Maar wat zoek je dan precies voor baan, of ga je eerst nog reizen?’. Ik ben zelf nog op zoek naar de antwoorden op deze vragen, maar ze liggen helaas niet voor het oprapen. Zelf vind ik het heel eng om de knoop door te hakken omdat ik het gevoel heb dat mijn keuze bepalend is voor de rest van mijn leven. Daarnaast helpt de druk van de mensen om mij heen niet echt in het maken van de goede keuze. Daarom wil ik eerst kijken naar het grotere geheel, want een baan is niet het leven zelf maar een middel om iets te bereiken. Om deze vraag dus te beantwoorden beschrijf ik hieronder mijn ideale levensstijl – in plaats van mijn ideale baan –.

♥   Ik wil werk doen waarmee ik mensen blij maak en/of mooie dingen maak terwijl ik samenwerk met leuke collega’s
♥   Ik wil de ideale balans vinden tussen lichamelijke en mentale gezondheid
♥  Ik wil mijzelf blijven uitdagen met hardlopen; een halve marathon staat zeker op mijn lijstje met doelen
♥   Hiernaast wil ik tijd over houden om samen met mijn familie en vrienden te genieten van het leven
♥   Ik wil over twee jaar samen gaan wonen met mijn vriend – hier kijken we allebei al naar uit 
♥   Ik wil minimaal twee keer per jaar op reis om nieuwe plaatsen en culturen te ontdekken
♥   Ik wil graag mijn leven delen met iedereen die het wil horen
♥   Al mijn hele leven droom ik van huisje, boompje, beestje

Wat zijn jouw antwoorden op deze vragen? Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal!

Liefs,

Daniella

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter