Hardloopevenementen van 2017
Race

De gezelligste hardloopevenementen van 2017

Ola, op het moment dat ik dit schrijf, schijnt het zonnetje door de ramen! Eindelijk, want ik ben eigenlijk wel weer toe aan de lente en zomer. Met dit weer wil je gewoon naar buiten om te wandelen, maar ook om hard te lopen. Tijd om te inventariseren welke hardloopwedstrijden ik in 2017 wil lopen. De leukste hardloopevenementen van 2017 op een rijtje dus.


Maart

Nacht van Groningen – 4 maart 2017

Als ex-Groninger heb ik de Nacht van Groningen altijd al eens willen doen. Het parcours loopt dwars door het centrum en het Noorderplantsoen door. Helaas was het dit jaar niet mogelijk om mee te doen. Mocht je zelf in de buurt van Groningen wonen, dan is deze loop wel zeker een aanrader. Misschien kun je last minute er een geweldig weekendje weg van maken!

Afstanden: 5 km, 10 km en 20 km
Goede doel: 


CPC Loop Den Haag – 12 maart 2017

Ha, dit is er nog zo één op mijn persoonlijke to go-lijstje. De CPC Loop Den Haag staat onder andere bekend om de vele toeschouwers en het snelle parcours. Wie weet loop ik volgend jaar mee om een PR te breken? Heb jij deze loop al eens gedaan, en hoe was het?

Afstanden: 1 km, 2,5 km, 5 km, 10 km en 21,1 km
Goede doel: Unicef


Zandvoort Circuit Run – 26 maart 2017

Vorig jaar zou ik al deelnemen aan de Zandvoort Circuit Run. Het was prachtig weer, maar ik was twee minuten te laat – door een vertraagde trein –. Dit jaar eerder vertrekken dus, want ik ga ervan uit dat de heenreis dit jaar gewoon goed verloopt. Dit jaar loop ik deze race met een goede vriendin waarmee ik al een tijdje flink aan het trainen ben. Zie ik jou daar ook?

Afstanden: 900 meter, 2,5 km, 5 km, 12 km en 21,1 km
Goede doel: Stichting Duchenne Parent Project


April

Rokjesdagloop Amsterdam – 2 april 2017

De rokjesdagloop is een ladiesrun, maar ook wandelaars kunnen een steentje bijdragen. Het parcours loopt door het mooie Amsterdam!

Afstanden: HARDLOPEN 5 km en 10 km; WANDELAARS 5 km, 10 km en 15 km
Goede doel: in actie voor MS


NN Marathon Rotterdam UITVERKOCHT – 8 & 9 april 2017

De Marathon van Rotterdam staat bekend om haar snelle parcours, en is voor velen de eerst gelopen marathon. Nu ben ik zelf nog lang niet toe aan een marathon, maar toch wil ik hem even benoemen. Zoals de meeste hardloopevenementen zal deze volgend jaar ook weer plaatsvinden. Mocht je het lopen van een marathon op je bucketlist hebben staan, dan kan je alvast beginnen met trainen voor 2018 😉

Afstanden: 10,6 km en 42,2 km
Goede doel: Jeugdsportfonds


Mei

Zorgspecialistloop IJmuiden – 14 mei 2017

Als echte Velsenaar ga ik natuurlijk meedoen aan de Zorgspecialistloop. Zelf twijfel ik nog of ik hier de 5 km of de 10 km ga lopen. De 10 kilometer is namelijk twee keer hetzelfde rondje. Zie ik je daar aan de start verschijnen of sta je in het juichende publiek?

Afstanden: 5 km en 10 km
Goede doel: Inloophuis voor kankerpatiënten


Alkmaar City Run by Night – 24 mei 2017

De Alkmaar City Run gaat door het gezellige centrum van deze mooie stad. Dit hardloopevenement is zeer populair (snel inschrijven dus, want voordat je het weet is het uitverkocht) en ik twijfel nog steeds of ik zal aanmelden. Wie gaat er heen?

Afstanden: 5 km en 10 km
Goede doel: Jeugdsportfonds Alkmaar


Juni

Letterenloop Haarlem – 11 juni 2017

Helaas ben ik zelf op vakantie in China, maar anders had ik zeker deelgenomen aan de Letterenloop Haarlem. Je vertrekt vanaf de IJsbaan in Haarlem en loopt een groot deel door Bloemendaal.

Afstanden: 5 km en 10 km


Ladiesrun – 11 juni 2017

In juni is het weer tijd voor de vele ladiesrunevenementen. Je kunt terecht in Utrecht, Groningen, Rotterdam, Katwijk en Eindhoven.

Afstanden: 5 km, 7,5 km en 10 km
Goede doelen: Stichting Pink Ribbon (borstkanker) en Make-a-Wish


Grachtenloop Haarlem – 23 juni 2017

Wil je meer door het centrum van Haarlem lopen, dan moet je aanwezig zijn bij de Grachtenloop. Het is een avondloop, zodat je iets minder last hebt van de warmte en daarnaast is Haarlem gewoon een superstad natuurlijk. Helaas ben ik dan nog in China…

Afstanden: 5 km en 10 km
Goede doel: Make-a-Wish


Juli en augustus

In juli en augustus zijn er helaas weinig hardloopevenementen i.v.m. de vakantie en het warme weer. Op naar september dus!


September

Leiden Ladies Run – 1 september 2017

De ladiesrun-evenementen worden steeds populairder. Zelf vind ik dit een goede ontwikkeling, want sport en bewegen is goed en natuurlijk leuk als je dit met vriendinnen kunt doen. Woon je in Leiden, dan is dit een mooie run.

Afstanden: 5 km en 10 km
Goede doel: Franniez


De Dam-tot-damloop – 16 en 17 september 2017

Iedereen in Nederland is wel bekend met de Amsterdamse Dam-tot-Damloop. De inschrijving zit dan meestal ook binnen no-time vol. Een andere optie is om mee te lopen met een goed doel. Je moet dan sponsorgeld ophalen, en dat geld gaat uiteraard naar onderzoeken. Op de website kun je hier meer informatie over vinden. Zelf wil ik mee doen aan de 10 Engelse Mijl. Nu die inschrijving nog rond krijgen 😉

Afstanden: 8 km en 16 km
Goede doel: Right to Play


Halve van Haarlem – 24 september 2017

Tijdens de Halve van Haarlem loop je vanuit het centrum richting Bloemendaal en de duinen. Dit zorgt voor een zeer afwisselend parcours i.c.m. mooi weer –geen garantie natuurlijk -. Het hangt een beetje af van de Damloop, maar dit is zeker een parcours om in de gaten te houden!

Afstanden: 5 km, 10 km, 21,2 km
Goede doel: Make-a-Wish


Oktober

Singelloop Utrecht – 1 oktober 2017

Een bekende loop in Utrecht is de Singelloop. Het is de oudste stratenloop van Nederland en gaat door het centrum van Utrecht.

Afstanden: 5 km en 10 km
Goede doel: Onbekend


Amsterdam Marathon – 15 oktober 2017

TCS Amsterdam business run met het Sunshower team van Daniella Christina Weber

Vorig jaar deed ik mee aan de Amsterdam Marathon, and I loved it! Wat een prachtig parcours en zeker voor herhaling vatbaar.

Afstanden: 8 km, 21,1 km en 42,2 km
Goede doel: VUmc Cancer Center

Aan welke hardloopevenementen doe jij dit jaar mee?

Liefs,

Daniëlla

Volg mij ook via Facebook, Instagram & Twitter

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter