Harry Potter Exhibition Daniella Weber
Lifestyle

Harry Potter Exhibition in Utrecht

Vanaf deel 1 was ik al verslaafd aan de boeken van J.K. Rowling. Een Harry Potter serie heb ik meerdere keren gelezen. Natuurlijk zijn de films ook niet ongezien gebleven. De gekte is zelfs zo erg dat mijn kat vernoemd is naar de huiself Dobby. Niet zo gek dus, dat ik samen met twee vriendinnen richting de Harry Potter Exhibition in Utrecht ging.

Pottermore als voorbereiding

Een grote kans dat jij als Harry Potter-fan al een account hebt op Pottermore. Zo niet, dan is het echt een aanrader om hier een account te maken. Je kunt verschillende quizzes doen om erachter te komen in welk huis je thuishoort en wat je Patronus is. Daarnaast kun je ook ontdekken welk toverstaf bij jou past! Na het doen van de testen kwam ik terecht in Ravenklauw. Dit huis staat voor intelligentie, wijsheid, scherpzinnigheid, grappig en individualistisch. Daarnaast is mijn patronus is een ‘Ragdoll cat’. In welk huis kwam jij terecht na het doen van de test?

Daarnaast staat Pottermore vol met verhalen geschreven door J.K. Rowling. Je kunt meer lezen over de huizen, de karakters en beesten die voorkomen in de films. Een leuke site om je tijd te verslinden als het buiten regent, en je even niet weet wat je moet doen.

 Ravenklauw

De Harry Potter Exhibition

Van het bezoekje aan de expo heb ik echt geen spijt. Als je de films een beetje kent, dan herken je zoveel terug. Mocht je een reminder nodig hebben dan kun je of alle films ‘even’ van te voren bekijken, of gebruikmaken van de audiotour. Wat ik zelf heel tof vond, was dat de spullen allemaal zo mooi waren. De gewaden van de karakters waren allemaal prachtig gemaakt. Je krijgt bijna de neiging om er even aan te voelen. Helaas mag dat niet.

Collage Harry Potter exhibition

Yes, we hebben Dobby ook gespot!

Foto’s

Je mag overal foto’s van maken zolang je maar geen flits gebruikt. Daarnaast kun je plaats nemen in Hagrids Chair en kun je poseren bij de vlag van jouw favoriete huis! Je snapt wel dat we deze kans met beide handen aanpakten.

In Hagrids Chair bij de Harry Potter Exhibition

Gevaarlijk

Een bezoekje aan de Harry Potter Exhibition is wel gevaarlijk. Na het verlaten van het gebouw wil je meteen alle boeken opnieuw lezen en de films opnieuw kijken. Als ik de komende tijd nergens meer te vinden ben, dan weet je dat ik met een boek verstopt ben. Daarnaast word je ook nog eens hebberig, want de expo eindigt natuurlijk met een shop. Zelf ging ik naar huis met een mok van Dobby. Hoe kan het ook anders? Als ik meer geld had, dan was er waarschijnlijk meer mee naar huis gegaan.

De Harry Potter Exhibition is een aanrader voor iedereen die van Harry Potter of van films houdt! Het is echt knap hoe de makers er een ervaring van maken.

Liefs,

Daniëlla

Volg mij ook via Facebook, Instagram & Twitter

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter