Mudmaster voorbereiden
Food & Fit, Health, Race

Help! Ben ik een Mudmaster 2016?

Twee maanden geleden vroegen collega’s of ik aan jou mee wilde doen. Ik droom al een tijdje van je, maar ik durfde het nog niet aan. Nu wilde ik me niet laten kennen en dit is de kans om jou eindelijk van mijn bucketlist af te strepen. Dus natuurlijk ging ik de uitdaging aan; ik heb een redelijke basisconditie en ik kan zwemmen. Zondag 25 september is het zover; dan heb je meer dan 20 obstakels voor mij klaar staan over een lengte van 12 kilometer. Ondertussen vraag ik mezelf af of ik wel echt klaar voor je ben… Over twee weken is namelijk de beproeving al en mijn spiermassa is op dit moment nergens te bekennen. Tijd om mezelf de komende twee weken (mentaal) klaar te stomen zodat ik mezelf een Mudmaster kan noemen.

Hardlopen als een Mudmaster

De afgelopen periode liep ik braaf twee keer per week hard. Toch vind ik het rond de vijf kilometer wel genoeg geweest en plof ik thuis weer op de bank. Oke, 12 kilometer… Een afstand die ik nog nooit eerder heb gelopen en dat maakt me zenuwachtig. Daarnaast is Mudmasters geen vlak parcours over het asfalt… Natuurlijk ben ik wel eens naast het pad gaan lopen, maar dat is nooit verder dan 500 meter geweest. Op het gebied van hardlopen kan ik de komende twee weken dus nog wel iets veranderen in mijn training.

Om mezelf bezig te houden heb ik een klein schemaatje gemaakt voor de komende week. Vanavond ga ik richting het strand voor een loop van 4 kilometer en daarnaast zal ik ook nog 3 keer naar de sportschool gaan om mijn bovenlichaamspieren alvast wakker te schudden.

Kleding

Ik heb al nagedacht over mijn outfit. Om te voorkomen dat ik te zwaar word van het water trek ik een shirt aan dat snel droog is en dat de warmte vasthoudt. Het wordt een combinatie van een thermoshirt en een licht t-shirt. Daarnaast denk ik dat ik mijn lange hardlooplegging aantrek; die zit strak om mijn lichaam heen en is volgens mij ook wel snel droog.

Wat de schoenen betreft, twijfel ik nog enorm. Mijn goede hardloopschoenen doe ik niet aan, maar mijn oudere paar heeft niet genoeg grip. Deze keuze maak ik maar op de dag zelf, tenzij iemand een suggestie voor me heeft natuurlijk! Laat het dan weten in de reacties onder deze post.

Wish me luck, want ik vraag me af of ik wel klaar ben om mezelf een Mudmaster te noemen!

Liefs,

Daniëlla

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 reactie

  • Reply anie van domgen september 15, 2016 at 1:42 pm

    natuurlijk kan jiju dat!!!!!! ha ha xx

  • Laat jouw reactie achter