Zoektocht naar een baan door en het vaststellen van carrièredoel door Daniella Christina Weber inhoud van een motivatiebrief
Solliciteren

Tips voor de perfecte inhoud van een motivatiebrief

Je hebt eindelijk dé vacature gevonden die je al die tijd al zocht. Nu is het tijd om een motivatiebrief te schrijven. Om ervoor te zorgen dat jij sneller in aanmerking komt voor die geweldige functie deel ik mijn tips met jou. Hoe zorg je voor de perfecte inhoud van een motivatiebrief?

Disclaimer: Zelf zit ik voor een opdrachtgever in de rol van het selecteren van sollicitanten. Ik schrijf dit artikel uit het oogpunt van mijn rol daar, en de meest gemaakte fouten door kandidaten. Deze tips helpen jou bij het schrijven van een brief, maar garanderen geen uitnodiging voor een gesprek.

Weet naar wie je schrijft

Oke meiden, het is geen grap als ik je vertel dat ik al meerdere achternamen heb gehad. Soms gaat het zelfs verder en ben ik meneer Huppeldepup. Enorm zonde natuurlijk, want hiermee gooi je jouw eigen glazen in. Er wordt heel vaak voor gewaarschuwd, maar nog steeds zie ik de fout zo vaak terugkomen. ‘Geachte heer/mevrouw,‘ komt trouwens ook niet erg sterk over. Als je de naam echt nergens kunt vinden, bel het bedrijf dan om er naar te vragen.

Ja, ik wil

Dat gezegd hebbende, kunnen we door naar nog meer research. Je merkt meteen wanneer een brief standaard naar meerdere bedrijven gestuurd wordt. Voeg een element in je brief toe waaruit blijkt dat je jezelf hebt ingelezen. Daarmee scoor je namelijk punten. Blijkbaar wil je echt voor dat bedrijf werken! Benoem de bedrijfsnaam in je brief en laat ook zien waarom je daar wilt werken. Spreekt de missie je aan, of juist het product? Laat het weten. Ik zie helaas zoveel brieven voorbijkomen die standaard zijn. Hiermee verspil je de tijd van de recruiter en verklein je jouw eigen kans op een baan.

 

The only way to do great work is to love what you do

 

Volg het bedrijf op social media

Via social media kanalen laten bedrijven zien waar zij voor staan. Vaak kun je er foto’s terugvinden van het team waaruit je vaak de volgende informatie vandaan kunt halen: Hoe zijn ze gekleed?, Wat is de gemiddelde leeftijd?. Dit kan vervolgens een reden zijn waarom jij wel óf juist niet bij een bedrijf wilt werken. Daarnaast deelt een bedrijf ook graag haar prestaties online. Altijd goed om daarvan op de hoogte te zijn!

Relevante werkervaring

Een recruiter wil graag lezen waarom jij een toegevoegde waarde bent voor het bedrijf. Werkte je, net als ik, ooit als kassamedewerker bij de AH? Meestal is dit niet relevant om te vermelden voor een logistieke functie. Vragen ze om leiderschap skills, en ben je floor manager geweest, dan is het wel enorm belangrijk om dit te vermelden. Hierdoor vergroot je je kans enorm. Probeer er wel op te letten dat je je CV niet herhaalt.

Mocht je nou echt geen relevante werkervaring hebben, dan is het wellicht slim om eerst vrijwilligerswerk te doen of om een stage te lopen. 

Jij wilt mij!

Een onderdeel wat vaak onderschat wordt én moeilijk is toe te passen, is jouw toegevoegde waarde vermelden. Ten eerste moet je goed kijken naar de vacaturetekst en voor jezelf opschrijven waaraan je voldoet en waarom/hoe. Als er staat: ‘Wij zoeken iemand die graag samenwerkt en nauwkeurig werkt‘, schrijf dan niet ‘Ik werk graag samen en werk het liefst nauwkeurig‘. Zo bewijs je namelijk niks. Je kunt beter een situatie omschrijven met de STAR-methode waarin jouw talenten naar voren komen. De recruiter bedenkt dan zelf dat er een match is. Als je de link tussen jou en de vacaturetekst weet te omschrijven, dan zal de recruiter ook jouw toegevoegde waarde inzien.

Persoonlijkheid

Ik noemde het al eerder, maar zorg ervoor dat je CV en motivatiebrief twee aparte documenten zijn. Sterker nog, maak hier gebruik van. Een CV moet overzichtelijk zijn, en daardoor is het lastig om persoonlijkheid door te laten schemeren. Een motivatiebrief kun je juist laten shinen van persoonlijkheid. De recruiter beoordeelt namelijk ook of jij binnen het team past. Laat je persoonlijkheid dus zien, want anders is dit lastig te beoordelen. Daarnaast is dit een punt waarmee je juist kunt opvallen en de overige kandidaten achter je kunt laten.

1 a4’tje

Als alle bovengenoemde tips nog niet uitdagend genoeg zijn, dan is het de lengte wel. De motivatiebrief mag echt niet langer zijn dan 1 a4’tje. Een grote kans dat dan alleen de eerste alinea gelezen wordt. Om ervoor te zorgen dat alles past, moet je zorgen a) voor een aanwezige en doordachte structuur, en b) dat je keuzes maakt.

Liefs,

Daniëlla

Volg mij ook via Facebook, Instagram & Twitter

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter