Race

Investeren in een nieuwe outfit

Het is bijna zover! De Wintermarathon van Apeldoorn staat op de planning en komt elke week weer confronterend dichterbij. Als newby runner vind ik het letterlijk onvoorstelbaar om 42 kilometer te rennen. Sterker nog, op dit moment vind ik 10 kilometer al erg ver. Mijn doel voor de Wintermarathon is daarom om mijn PR van 8 kilometer te verbeterenLees je mee met mijn avontuur?

Mijn voornemen voor de kerst was om in de vakantie gewoon door te trainen, maar zoals je waarschijnlijk al aan voelt komen, is dat niet helemaal gelukt. De laatste twee weken in december zijn altijd belachelijk druk. Naast de gewoonlijke feestdagen is mijn opa twee dagen voor kerst jarig en ben ik zelf op 28 december jarig. Dat is natuurlijk hartstikke leuk en gezellig, maar dat betekent wel drukte. Daarnaast wonen mijn schoonouders in Apeldoorn waar veel reizen met de auto een gevolg van is. Conclusie: ik had geen tijd om hard te lopen. Nu weet ik natuurlijk ook wel dat dat een slap excuus is, maar ik zou ook de tegenslagen online delen.

IMG_3951 IMG_3947

Maar wees gerust want gelukkig heb ik mezelf wel van de bank weten te slepen en liep ik 7,23 kilometer met een gemiddelde pace van 6’55’/km. Daarna heb ik nog een kilometer langzaam uitgelopen. Ik verraste mezelf hier enorm mee, want naast die 8 kilometer op de Plantsoenloop in september is deze afstand nooit eerder voorgekomen. De volgende dag had ik zelfs bijna geen spierpijn, terwijl ik dat de vorige keer wel had. Het ging gewoon echt lekker en dat maakt dat ik nu nog meer zin heb om er weer op uit te gaan. Een reden dat ik zo lekker liep was mijn nieuwe hardloopbroek. Ongeveer 1,5 jaar geleden kocht ik nieuwe hardloopschoenen, omdat mijn oude schoenen kleine blarenfabrieken waren. Sinds ik deze schoenen heb, heb ik nooit meer last van blaren gehad. Helaas had ik wel nog last van een ‘afzakbroek’. Bijna iedereen heeft een afzakbroek in haar garderobe liggen, je weet wel een broek waarvan je elke 100 meter moet hijsen omdat je anders in je blote kont loopt. Daarom verzamelde ik dit jaar geld voor een nieuwe hardloopoutfit op mijn verjaardag. De dag na mijn verjaardag ben ik dan ook gelijk naar de Nike store in Amsterdam geracet en ik kan je vertellen dat de aankopen mijn beste investering van 2015 waren. Met mijn nieuwe hardloopbroek heb ik geen enkele keer hoeven hijsen. Voor mij is dit een bevestiging dat zo nu en dan investeren in nieuwe sportkleding gewoon nodig is.

Als je aankomende weken een geel projectiel door de duinen ziet strompelen/rennen/neervallen dan ben ik dat waarschijnlijk in mijn nieuwe outfit! Hoe ging het hardlopen bij jullie deze week? Hoe vaak investeren jullie in nieuwe sportkleding? 

Veel liefs,

Daniella

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter