Jouw stem geldt tijdens de verkiezingen 2017
Diary

Laat ook jouw stem horen tijdens de verkiezingen 2017

Vandaag is het tijd voor een artikel die je niet gewend bent op mijn blog. Toch wil ik even aandacht besteden aan dit onderwerp, want op 15 maart 2017 is het tijd om jouw stem weer te laten horen. Helaas wordt er onder de Nederlandse jongeren relatief weinig gestemd, en dit is zonde. Je hebt een stemrecht en ik wil jou stimuleren om daar volgende week ook gebruik van te maken. Jouw stem telt namelijk ook mee tijdens de verkiezingen 2017!

De meeste stemmen gelden

Je hebt vast wel vaker gestemd, misschien niet in de politiek, maar zeker wel in het leven. Stel je eens voor dat je een filmavondje houdt met vriendinnen en er zijn drie films in the running. Helaas kunnen jullie niet alle drie de films bekijken, want dat zou te veel tijd kosten. Jullie besluiten dus om te stemmen en de film met de meeste stemmen is de winnaar. Je zegt dan niet ‘Ik doe niet mee aan deze stemming, want mijn stem geldt toch niet’. Ditzelfde principe geldt voor de politiek; er wordt democratisch een partij gekozen.

De grootte van een partij

In 2017 zijn er weer veel partijen waarop je kunt stemmen. Naar de stembus lopen en zomaar ergens op stemmen, omdat je gehoord hebt dat dit de beste partij is, is geen strak plan. Het is dus van groot belang dat jij bewust kiest voor een partij, en hoe groter een bepaalde partij hoe belangrijker hun stem de komende vier jaar is. Zo worden er beslissingen gemaakt op het gebied van zorg, pensioenen, de studiefinanciering et cetera. Je wilt dus wel op een partij stemmen waar jij zelf volledig achter staat, en dit is voor iedereen anders.

Hoe kies je een partij?

Stemwijzer 2017 verkiezingen jouw stem telt
Nu snap ik heel goed dat je niet precies weet op welke partij je moet stemmen. De verkiezingsprogramma’s zijn ellendig lang en je hebt wel iets beters te doen dan alle debatten te kijken. Toch zouden social media zoals Facebook niet je enige informatiebron moeten zijn. Om je te helpen kiezen heeft de overheid de stemwijzer opgesteld. Binnen no-time ga je door 30 stellingen heen waarbij je kunt selecteren of je voor of tegen bent. Klinkt niet moeilijk toch? Daarna krijg je een overzicht van de partijen die het meest aansluiten bij jouw stellingen en van hieruit kun je een onderbouwde beslissing maken.

Laat jij volgende week tijdens de verkiezingen 2017 ook jouw stem horen?

Liefs,

Daniëlla

Volg mij ook via Facebook, Instagram & Twitter

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter