Lifestyle design
Lifestyle, Lifestyle design

Lifestyle design – een introductie

Ik keek een jaar lang uit naar het einde van mijn studie. EINDELIJK klaar met studeren! Niet dat ik vertraging had, maar na 6,5 jaar was het wel goed zo. Eerst studeerde ik vier jaar lang op het hbo in de richting van reclame, marketing en communicatie om daarna over te stappen naar twee universitaire studies. Maar nu ben ik klaar en weet ik niet zo goed wat de volgende stap is. Om alles duidelijk te krijgen, ben ik begonnen met mezelf te verdiepen in lifestyle design. Let’s live the happy life!

De term lifestyle design is in leven geroepen om jouw eigen leven te ‘ontwerpen’. Jij hebt het heft zelf in handen en bepaalt daarom ook zelf hoe jouw leven eruit gaat zien. Wat mij betreft klinkt dit goed. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je een groot deel van het leven zelf kan bepalen, niet alleen door bewuste keuzes te maken maar ook door positief in het leven te staan. Welke keuzes ik in de toekomst ga maken weet ik natuurlijk nog niet. Ik hoop hier met een bewuste lifestyle design meer richting aan te kunnen geven.

Tim Ferris schreef in zijn boek Een werkweek van 4 uur dat je eerst moet weten wat je wilt en wat jouw doelen zijn voordat je lifestyle design in werking kan zetten. Klinkt logisch! Het probleem is dat het meestal moeilijk is om concreet doelen en wensen op papier te zetten. Als je eenmaal jouw gewenste lifestyle voor je hebt liggen dan moet je het zelf mogelijk maken. Uiteindelijk ligt jouw eigen geluk in jouw handen, want alleen jij weet precies wat jou gelukkig maakt. Om mij (en jullie) te helpen met het invullen van lifestyle design zijn hier een paar vragen om te beantwoorden:

♥  Waarom ben jij hier?
♥  Wat wil je bereiken in deze wereld?
♥  Wat maakt je enthousiast?
♥  Waar hou je het meest van?
♥  Waar zou je dit willen doen?
♥  Met wie zou je dit het liefst willen doen?
♥  Wat voor impact op anderen wil je hebben met wat je doet?

Het wordt mijn persoonlijk missie om deze vragen zo volledig mogelijk te beantwoorden en om te leven met een doel, mijn doel! De komende weken deel ik mijn antwoorden op deze vragen met jullie. Daarna is het natuurlijk aan mijzelf de taak om mijn dromen en wensen uit te laten komen.

Ben jij ook bewust bezig met ontdekken wat jij precies wilt en niet wat er per se van jou verwacht wordt?

Liefs,

Daniella

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter