Live, Love, Run
Food & Fit, Reviews - Boeken & Films

Annemerel de Jongh – Live, Love, Run Boekreview

Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam ik voor het eerst terecht op de blog van Annemerel de Jongh. Ik herinner mij nog goed dat ik samen met mijn toenmalige huisgenoot afsprak om vier kilometer hard te lopen tijdens de Plantsoenloop in Groningen. Nadat ik mijn startnummer kocht drong het pas echt tot mij door: ‘Ik ga meedoen aan een wedstrijd voor hardlopers’. Vol verbazing keek ik naar de mail en verklaarde mezelf even voor gek, want net als Annemerel – van wiens bestaan ik toen nog niet afwist – was ik een hardloophaatster. Door Google kwam ik op Annemerel.com terecht en nu heeft mijn inspiratiebron een boek – Live, Love, Run – geschreven.

Naast haar blog volg ik de Instagram van Annemerel dat iedere week vol staat met hardloopselfies. Ze loopt met snelheden waar ik alleen van kan dromen, maar dromen is goed. Zelfs als ik weer een periode niet aan het hardlopen was dan las ik haar blog vol enthousiasme. Het is ondertussen wel duidelijk dat ze veel respect bij me heeft gewonnen. Op het moment dat het boek uitkwam, heb ik het besteld bij de boekenwinkel – omdat ik ook graag de lokale winkels steun –. Afgelopen dinsdag kon ik hem na heel lang wachten eindelijk ophalen en diezelfde avond las ik Live, Love, Run nog uit.

Gelijk vanaf het begin is het boek erg herkenbaar. Ik herken mijzelf in veel dingen van haar boek; vooral de opstartproblemen bij het hardlopen. Het is fijn om te lezen dat zij ook last had van beginnersfouten en dat zij ook terugvallen heeft gehad – sorry Annemerel -, want dat werkt als een soort troost. Daarnaast leer je veel over hardlopen en Annemerel zelf, omdat persoonlijkheid met hardloopkennis wordt gecombineerd door het gehele boek heen. Daardoor lijkt het net alsof ze gewoon tegen je aan het praten is onder genot van een kopje thee. Heel inspirerend en motiverend geschreven!

Tijdens het lezen maakte ik zelfs notities van acht belangrijke inzichten die ik nog niet wist. Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat ik mijn hardloopkleding totaal verkeerd was – zonde -! Als je wil weten hoe het wel moet, koop dan vooral haar boek. Daarnaast gaf ze mij nog een belangrijke eye-opener mee; namelijk dat niet iedere training een wedstrijd is. Ik heb al snel het gevoel dat mijn training sneller of verder moet dan de training daarvoor, maar het gaat om het totaalplaatje. Klinkt logisch, maar ik had dat nog niet eerder beseft en geaccepteerd. Verder eindigde ik nog met een lijstje van dingen die ik wil kopen – oeps – naar aanleiding van het boek.

Tot slot heb ik nog twee toevoegingen aan het boek. Ten eerste schreef Annemerel een hoofdstuk over de eerste keer hardlopen. Ik heb zelf de eerste twee keer enorme inspanningshoofdpijn gehad na de trainingen. Dit kan komen door meerdere redenen, maar bij mij was het dus alleen in het begin het geval – waarschijnlijk door te weinig drinken –. Als je er altijd last van hebt dan kan je het best jouw huisarts raadplegen. Daarnaast schrijft ze dat ze een doorschijnende hardlooplegging altijd terugbrengt naar de winkel. Zelf los ik dit op door bijvoorbeeld een zwart onderbroekje van de Hema eronder te dragen. Dit zie je helemaal niet en zorgt er wel voor dat je die passende hardlooplegging toch met veel plezier kan dragen.

Al met al is het een boek die zeker niet mag missen in de boekenkast! Er staan veel handige weetjes in en het is een handleiding voor iedere loper; of je nou net begint of voor het eerste de uitdaging van een – halve – marathon aangaat. Ook als je nog nooit eerder gelopen hebt, is het zeker het geld waard want wie weet zorgt dit boek voor het eerste zetje in jouw rug.

Heb jij het boek al in jouw collectie?

Liefs,

Daniella

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Reacties

  • Reply Annemerel februari 13, 2016 at 11:01 pm

    Super bedankt voor je mooie en eerlijke review! Ik ben beel blij dat het voor jou voor motivatie heeft gezorgd. Liefs, Annemerel

    • Reply Daniella februari 13, 2016 at 11:22 pm

      Jij bedankt voor het boek en reactie! Ik kan niet wachten op je tweede boek (want dit eerste boek wordt/is sowieso een succes). Liefs, Daniella

    Laat jouw reactie achter