Begin de dag en de week goed vol met positiviteit - inspiratiedag
Health, Lifestyle, Lifestyle design

10 me-time momentjes

Nog één dagje knallen op werk en/of school en dan is het weer weekend! Helaas kijk je in jouw agenda en zie je dat het weekend helemaal volgepland staat. Natuurlijk is het hartstikke leuk om lekker een terrasje te pakken met vriendinnen, uiteten te gaan met familie of naar die ene verjaardag te gaan. Toch blijft het belangrijk om jezelf eens lekker te verwennen; tijd voor me-time! Vroeger hechtte ik hier veel waarde aan en deed ik iedere zaterdagavond wel eens iets voor mezelf. De afgelopen jaren is dit er steeds meer bij ingeschoten. Mijn voornemen? Minimaal één keer per maand een me-time momentje inplannen!

Mijn ultieme ontspanmomenten zijn:

Literatuur en film

 Bekijk jouw favoriete film of serie in bed met een heerlijk kop hete thee. Het maakt trouwens niet uit dat je deze al 20 keer gezien hebt!

♥ Heb je een hond, kat, konijn of een ander schattig huisdier? Niets is fijner dan een uurtje samen knuffelen op de bank – terwijl je jouw favoriete film aan hebt staan –.

♥ Het lezen van een roman – of ieder ander boek – die je al een jaar ongelezen hebt klaarliggen. Niets is beter dan wegzwijmelen bij een goed verhaal.

♥ Lees jouw favoriete tijdschrift en doe ideeën op voor jouw volgende me-time moment.

Buiten de deur

♥ Bezoek alleen een stadje/plaats waar je altijd al eens heen wilde. Je kan heerlijk op jezelf door de straten dwalen zonder rekening te houden met iemand anders.

♥ Maak een wandeling in het bos of over het strand en neem jouw camera mee. Ik vind het vooral heerlijk om ’s morgens vroeg te wandelen als de wereld ontwaakt.

Een avondje alleen thuis

♥ Plan een mini-spa dag thuis. Zorg dat je van te voren alle spullen in huis hebt voor de perfecte spa-avond. Dit staat op mijn checklist:

  • Nagellak
  • Haarmasker
  • Gezichtsmasker
  • Bodyscrub
  • Body olie
  • Geurkaarsen
  • Mijn favoriete muziek

♥ Verwen jezelf met jouw favoriete eten. Vind je het leuk om te koken, duik dan de keuken in of bestel jouw favoriete pizza en eet deze helemaal alleen op.

♥ Steek tijd in jouw hobby’s of probeer iets uit wat je altijd al leuk leek. Het maakt niets uit of het je gaat schilderen, tuinieren of sporten. Alles is goed zolang je maar iets doet waar jij ontspanning in vindt.

♥ Schrijf een bucket list van alles wat je nog wilt doen voordat je 30 jaar bent – of 40, 65, 70, 100 -.

Wat zijn jouw favoriete me-time momentjes?

Liefs,

Daniëlla

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter