Hardlopen en ballet zijn beide onderdeel van mijn workout schema
Race

Mijn wekelijkse workout schema

Nadat ik sinds een paar weken weer lekker aan het trainen ben, krijg ik steeds vaker de vraag wat ik precies doe. Het grappige is dat ik ook vaak de volgende opmerking te horen krijg: ‘Je doel/wedstrijd is behaald, dus kun je nu weer lekker niks doen’. Zo zit ik gelukkig niet in elkaar en vind ik het juist heerlijk om te sporten. In de blogpost van vandaag geef ik je een kijkje in mijn wekelijkse workout schema.

Mijn sporten

Hoewel ik op Instagram vrijwel alleen hardloop selfies deel, doe ik meerdere sporten. Het zou namelijk raar zijn als ik midden in de balletzaal een after workout selfie zou maken. Deze zul je daarom nooit online zien komen. Daarnaast heb ik een knipperlichtrelatie met de sportschool. In de lente ben ik hier vaak te vinden, en de rest van het jaar heb ik hier – helaas – meer moeite mee. Vooral na Groningen waar ik een superfijne sportschool – en sportmaatje – had gevonden, is het lastig om nu weer te wennen aan een nieuwe omgeving.

In totaal sport ik zo’n 5 à 6 keer per week. Het hangt een beetje af van hoe ik in mijn vel zit en hoe mijn planningskills van die week zijn. Dit is misschien nog het belangrijkste gedeelte van dit artikel, want zonder planning zou ik niet zo vaak sporten. Simpelweg omdat ik dan ‘geen tijd’ zou hebben. Dit is natuurlijk onzin, want mijn gemiddelde workout duurt tussen de 20 en 60 minuten. Je bent dus zo klaar!

Hardlopend de omgeving verkennen

Hardlopen is toch wel mijn favoriet van de drie bovengenoemde sporten. Als je dit zou vertellen tegen de 16-jarige ik, dan zou ze je keihard uit lachen. Hardlopen was namelijk echt niet mijn ding; ik had een hekel aan de cooper-test en de bosloop. Terwijl ik tegenwoordig drie keer per week de bosloop doe. Mijn gymleraar zou versteld staan en het waarschijnlijk ook niet geloven.

Hoe ik het hardlopen volhou? Simpel, ik vind het heerlijk om te doen. Je kunt zelf de snelheid bepalen en nieuwe doelen zetten. Of dit nou betekent dat je je inschrijft voor een wedstrijd of je eigen tijd/afstand probeert te verbreken. Het is altijd een wedstrijdje met jezelf. In het snelle klassement is dit natuurlijk een ander verhaal… En tot slot, het verveelt nooit. Je kunt namelijk altijd een andere route nemen en de sport makkelijk uitvoeren als je in een andere omgeving bent.

Hardlopen in de duinen Daniella Christina Weber

Jazzballet & klassiek ballet

Op maandag en donderdag sta ik in de balletzaal. Dit doe al zolang als ik mij kan herinneren en zal het daarom ook niet zo snel opgeven. Daarnaast is het de perfecte aanvulling op het hardlopen. Aan de barre train je voornamelijk de been- en kuitspieren. Daarnaast komen oefeningen voor buik- en rugspieren regelmatig aan bod. Juist alle spieren die zo belangrijk zijn om beter te kunnen hardlopen. Wat ik zelf nog eens enorm fijn vind om te doen, zijn het stretchen en de balansoefening. En dat terwijl je allemaal bezig met dansen. I love it!

Sporadisch sporten in de sportschool

Sinds ik weg ben uit Groningen is mijn knipperlichtrelatie met de sportschool alleen maar erger geworden. Mijn vaste sportmaatje ging in Leiden wonen en zelf ging ik terug richting IJmuiden. Daarnaast kan ik gewoon geen sportschool vinden zoals in Groningen – klinkt een beetje dramatisch, maar zo voelt het wel –. Ondertussen ben ik weer 1 keer per week te vinden in een sportschool. Omdat ik dus al redelijk veel beentrainingen doe, blijven mijn armen en schouders een beetje achter. Je raadt dus al waar mijn focus ligt. Daarnaast vind ik 1 keer per week makkelijk vol te houden en past het prima in mijn workout schema. Wie weet zie je me deze zomer nog steeds in de sportschool! De tijd zal het leren.

Het duurde even voordat ik de juiste balans had gevonden. Het is dus niet gek dat je niet meteen weet welke sporten je het leukst vindt. Gelukkig kun je dit gemakkelijk uitvogelen door verschillende proeflessen te volgen. Als je een sport leuk vindt, doe je het namelijk met plezier en voelt het niet aan als ‘moeten’.

Liefs,

Daniëlla

Volg mij ook via Facebook, Instagram & Twitter

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter