Citytrip naar Hangzhou
Citytrip

Mini citytrip door China: Shanghai, Hangzhou & Suzhou

Woehoe, ik ben zoveel zin in eind december. Naast het feit dat ik dan eindelijk Stefan weer zie, hebben we een super gave reis op de planning staan. Helaas moet ik wel nog een paar prikken halen en het visum aanvragen, maar dat moet wel goed komen. Vorige week hebben we eindelijk onze hotelletjes geboekt en dan voelt het toch wat echter. Op naar Shanghai, Hangzhou en Suzhou voor een citytrip door China van tien geweldige dagen.

Shanghai & Disneyland

De eerste drie nachten blijven we in Shanghai. De Chinezen vieren geen kerst, dus we zullen niks kerstachtigs gaan doen. Deze dagen willen we vooral genieten van de stad en bijkletsen. Al eerder schreef ik over de dingen die ik graag wil zien/doen in deze stad. Daarnaast staat Disneyland Shanghai ook op de planning! Het is heel lang geleden dat ik naar Disneyland Parijs ben geweest, dus ik heb er echt heel veel zin in. Hopelijk is het niet te koud en anders moet ik maar een extra trui aandoen.

Hangzou

De tweede bestemming in onze citytrip is Hangzhou [Hangdjo]. Dit is nog een vrij onbekende stad onder de Westerse toeristen, maar wel ‘dichtbij’ Shanghai en makkelijk met de bullet train te bereiken. De afstanden zijn natuurlijk enorm ver vergeleken met ons kleine landje en in dit geval is de afstand ongeveer 200 kilometer. Hangzhou bevat mooie tempels, maar ik ben vooral benieuwd naar de Westlake met een omtrek van 15 kilometer. Dit meer is ook de header van deze blogpost. Bij dit meer hebben ze ’s avonds een dans- en muziekvoorstelling genaamd Impression West Lake. Die staat ook zeker op mijn to-do aangezien we hier twee nachten zullen zijn. Vanuit de Leifeng Pagode schijn je overdag een supermooi uitzicht te hebben over het meer.

Suzhou

Na twee nachten in Hangzhou gaan we met de trein richting Suzhou (Sú-djo). Deze historische stad staat op de Werelderfgoedlijst en staat bekend als het Aziatische Venetië. Ons hotel ligt in de oude binnenstad zodat we alles lopend kunnen zien. De rijkelijke versierde tuinen schijnen groot en overweldigend te zijn, omdat de oude rijkeren elkaar graag wilde overtreffen. Sommige van deze tuinen zijn zelfs 1000 jaar oud. Kun je je dat voorstellen? Ik zeker niet en ik ga niet weg voordat ik een tuin bezocht heb. Daarnaast zijn er nog vele andere bezienswaardigheden, dus ik laat me gewoon verrassen.

Oud & Nieuw in Shanghai

We sluiten onze mini citytrip af waar we begonnen zijn, namelijk Shanghai. Vanaf Suzhou is het slechts een half uur met de trein om weer in Shanghai te komen. Vanaf dit punt zijn we nog maar twee nachten in China en slapen we in een vijf-sterren hotel. Dit wordt de eerste keer dat dat gebeurt en daar heb ik heel veel zin in. Vanuit onze slaapkamer hebben een uitzicht over Shanghai. Hopelijk doen ze dit jaar weer vuurwerk, want daar zijn nu nog twijfels over. Anders genieten we sowieso wel van de stad.

Heb jij nog citytrip-tips over Shanghai of over de andere twee locaties? Laat me dan weten wat ik echt niet mag missen.

Liefs,

Daniëlla ChrFistina Weber

Foto: Xiquinhosilva

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter