Newcastle, Wanderlust

Must see places in Engeland

Hmm Newcastle is erg leuk! Heel erg leuk zelfs vooral om er te studeren, te winkelen, te eten en om uit te gaan. Maar er is niet superveel te zien in de stad zelf, want sja het is geen Londen, Amsterdam of Parijs waar je urenlang kan rond dwalen. Gelukkig is er een busmaatschappij met de zeer originele naam ‘Megabus’ die goedkope tickets aanbied met bestemmingen door heel Engeland (en andere Europese bestemmingen) heen. Dat is natuurlijk een goede reden voor een paar tripjes buiten Newcastle.

Edinburgh – Schotland
Ik zit echt in het Noordelijkste puntje van Engeland, dus het zou een schande zijn om geen bezoek te brengen aan Schotland. Daarnaast gaat Esther met haar moeder in mei richting dit mooie plaatsje, en dus een extra reden om een bezoek te brengen aan deze stad. Cultuur en gezelligheid in één dus!

Glasgow – Schotland
De grootste stad van Schotland en daarom zeker een bezoekje waard. Daarnaast is er veel te zien en te beleven, van cultuur tot shopping.

Londen
Iedereen is wel eens in Londen geweest behalve ik. Dat vraagt naar een reisje richting het Zuiden. Met de bus ongeveer 6,5 uur rijden, maar wel door een mooi landschap (hoop ik). Anders moet ik me maar vermaken met mijn iPhone en een boek. Waarschijnlijk zal Stefan naar Londen vliegen om daar te meeten om met z’n tweeën gezellig Londen te ontdekken. Plannen zijn in ieder geval in de maak!

Naast deze drie grote steden is er nog heel veel te zien en te bezoeken, maar ik ben bang dat ik niet genoeg tijd (en geld) heb om overal heen te gaan. Gelukkig zijn er ook nog een paar dingen in de buurt die op mijn UK bucket list staan.

Northumberland
Dit mooie natuurgebied staat bekend om meerdere dingen, maar is ook echt enorm groot. Onder andere is het kasteel te vinden van Harry Potter! MUST GOOOOOOOOOOO als die hard Harry Potter fan. Daarnaast is er Hadrian’s Wall terug te vinden (eigenlijk gewoon een oude muur), maar als geschiedenisliefhebber toch zeker een kijkje waard.

Durham
Dit stadje ligt vlakbij Newcastle en is een redelijk bekend studentenstadje vol met historie. Ook is er een kasteel te vinden (waar niet in Engeland?) en dus moet ik hier naartoe. Gelukkig ga ik dat ook zeker doen, want het tripje staat al gepland op woensdag 18 februari.

The Lake District
Ken je Peter Konijn nog? Een kinderfilm/serie van vroeger? Het hele verhaal is gebaseerd op het Lake District. Daarnaast is het een prachtig stukje natuur waar je gewoon geweest moet zijn (als ik de verhalen moet geloven)! Zeker dus een bezoekje waard.

Ik zie ernaar uit om dit mooie deel van Engeland te ontdekken en bewonderen zoals velen voor mij hebben gedaan. Mijn grote vriend Nikon (de camera) gaat overal mee naar toe, dus over iedere bezochte bestemming zal ik een blog schrijven met foto’s erbij. Natuurlijk is er nog veel meer te zien in de omgeving en door heel Engeland heen, dus ik ben benieuwd wat de komende maanden me allemaal gaan brengen.

Liefs, Daniella

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter