Mijn foto's van Newcastle op graduation day - Daniella Christina
Citytrip, Newcastle, Wanderlust

Newcastle – Travel Diary

Op dinsdag 19 juli stapte ik samen met mijn moeder en Stefan in het vliegtuig. Bestemming? Newcastle en daarna door naar Edinburgh. Het tripje naar Newcastle was niet zonder reden, want eindelijk stond de graduation ceremony gepland. Daarnaast was dit ook de perfecte gelegenheid om mijn favoriete plekjes weer eens te bezoeken. Wat mij betreft wel een reisje waard. Daarna reisden we door naar Edinburgh, want deze bijzondere stad stond al een tijdje op mijn to go-list. Reis je mee?

Dinsdag – Op naar Newcastle

Newcastle

In het vliegtuig draag ik altijd een lange broek, omdat het daar best koud kan zijn. Dit keer had ik daar spijt van! Bij aankomst was het ongeveer 30 graden en we moesten een nog hetere metro in om richting het centrum te gaan. Gelukkig hadden we het hotel snel gevonden – deze lag direct naast mijn favoriete pizzeria, yay – en konden we van outfit wisselen. Ondertussen was het alweer tijd voor lunch; op naar Quayside Bar gelegen aan de Tyne. Dit is echt een aanrader wanneer het mooi weer is! Je kan lekker buiten zitten in de tuin en er is genoeg schaduw. En niet geheel onbelangrijk; je kan er ook lekker eten met veel speciaal biertjes. Vanwege de warmte nam ik een ijskoffie en spareribs – juist, goede combinatie –.

In de middag zijn we naar Whitley Bay gegaan met de metro. Dit was ongeveer een half uur met de metro en het strandplaatsje stelde niet zo heel veel voor. Ik raad je dus niet aan hierheen te gaan, maar wie weet zijn de andere twee aan het strand gelegen metrostations wel super leuke plekjes! Aan het eind van de middag zijn we nog even het centrum in geweest om daarna door te lopen naar mijn pizzeria ‘Prima‘. De dag sloten we af bij the Harry’s met een paar heerlijke cocktails. Love this place!

Woensdag – Graduation Day

NCL 2

Ik dacht dat het gisteren in de metro heet was, maar dat was niks vergeleken met de hotelkamer! Pfoe, we hadden een kamer op de bovenste verdieping en de warmte ging daar maar niet weg. Ach, wat maakt het uit want het was GRADUATION DAY! De dag waarvoor we in eerste instantie naar Engeland kwamen. Alles was zo goed georganiseerd en het was echt leuk. Na een fotosessie, de ceremonie, twee prossecco’s en wat hapjes was het helaas tijd om het gewaad weer in te leveren. De dag sloten we af met Engelse pie’s van The Redhouse en een drankje bij Pitcher & Piano. Dit zijn echte must-go’s als je in Newcastle bent. Bij de Redhouse kan je gewoon heerlijk eten voor een leuke prijs, en Pitcher & Piano heeft een prachtig uitzicht over de Tyne.

Donderdag – Mini roadtrip

NCL 3

Mijn broertje is ondertussen geland op het vliegveld om zich bij ons te voegen. Met een huurauto rijden we richting Edinburgh waar we ook twee avonden zullen verblijven. Doordat we binnendoor rijden, ondertussen nog ergens in the middle of nowhere lunchen en bij meerdere plaatsjes stoppen doen we hier de hele dag over. Om zes uur komen we aan in ons appartement die echt super groot en mooi is. Na het avondeten duiken we de kroeg The Jolly Judge in om te bespreken wat we vrijdag zullen doen onder het genot van een paar drankjes. Daarna is het tijd om in een – koele – kamer te slapen!

Vrijdag – Edinburgh

NCL 4

Op de planning van vandaag stond een bezoek aan het Edinburgh Castle en de ondergrondse tunnels. Het kasteel is echt enorm en we spendeerden daar best veel tijd. Ook besloten we daar te lunchen in de tea room die erbij zit. Natuurlijk namen we hierbij ook een echte high tea met heerlijke hartige en zoete hapjes. Rond 19.00 uur deden we mee aan de Ghost Tour waarbij we een bezoekje brachten aan Greyfriars Kirkyard. Nu ben ik over het algemeen geen fan van begraafplaatsen, maar als Harry Potter fan is dit zeker het bezoekje waard. Daarnaast is het kerkhof erg oud met bijzondere stenen en uitzichten. Aan het eind van de tour gingen we nog de ondergrondse tunnels in. Hiervan waren we alle vier niet echt onder de indruk, dus tijd om te gaan eten bij Deacon Brody’s Tavern. Hier kan je echt heerlijk eten voor een goedkope prijs en het zit midden in het centrum! Wat wil je nog meer?

Zaterdag – Terug naar huis

Helaas is het vandaag de dag om weer terug naar huis te gaan. Eigenlijk waren we net een dag te kort in Edinburgh, maar dat is een goede reden om er nog eens terug te komen. Op de terugweg zijn we langs het strand gereden en zijn we nog even gestopt in Alnwick – waar ook een kasteel uit de Harry Potter films staat –. Dit was zo groot dat we vanwege tijd besloten hebben om niet naar binnen te gaan. Een tweede reden om nog eens terug te komen dus 😉 . Daarna was het toch echt tijd om naar het vliegveld te rijden.

In mijn eerdere post lichtte ik al eens mijn favorieten van Newcastle toe. Ben jij er al eens geweest? Wat vond je het leukst?

Liefs,

Daniëlla

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter