Race

Een nieuw trainingsdoel

Het is bijna zover! De Wintermarathon van Apeldoorn staat op de planning en komt elke week weer confronterend dichterbij. Als newby runner vind ik het letterlijk onvoorstelbaar om 42 kilometer te rennen. Sterker nog, op dit moment vind ik 10 kilometer al erg ver. Mijn doel voor de Wintermarathon is daarom om mijn PR van 8 kilometer te verbeteren. Lees je mee met mijn avontuur?

Het is alweer twee weken geleden sinds mijn laatste update, oeps, en in de tussentijd heb ik maar twee keer hardgelopen. Vorige week was ik druk bezig met de voorbereidingen van mijn eindgesprek. Na het eindgesprek zou ik in Groningen uit eten gaan om vervolgens weer terug naar huis te rijden. Deze plannen mislukten doordat ik drie nachten langer in Groningen verbleef bij mijn vriend. Wel heel gezellig, maar aangezien ik hier niet van tevoren op rekende, had ik helemaal geen sportkleding meegenomen. Daar gingen mijn goede voornemens… Gelukkig had ik eerder die week 4,50 kilometer gelopen met een gemiddelde van 6”56” per kilometer. Dit was een nieuwe route langs het kanaal in IJmuiden. Een mooie korte afstand voor als ik wat rustiger aan wil doen. Ik werd op deze route wel keihard geconfronteerd met windstoten wat het hardlopen op de terugweg erg zwaar maakte (but I did it!).

Kennemerduin    Stefan en ik a

Vandaag trok ik mijn Nike’s weer aan en heb ik zelfs Stefan zover gekregen om mee te lopen. We liepen samen 6,86 kilometer met een pace van 6”56” door de Kennemerduinen. Stefan was wel sneller want die liep op een gegeven moment vooruit. Dit betekent dat mijn laatste drie runs dezelfde gemiddelde pace hadden. Aankomende week wil ik dit gemiddelde verbeteren. Hopelijk haal ik dit doel en kan ik volgende week vol trots een update schrijven. Trouwens als ik de 8 kilometer in Apeldoorn met mijn gemiddelde snelheid ren dan verbreek ik sowieso mijn PR van de Plantsoenloop. Ik ben zo blij om te zien dat ik steeds sneller word, want dat motiveert mij echt om door te gaan.

Nog 18 dagen, 17 uur en 30 minuten voordat het startschot van de Midwintermarathon klinkt. Wat doe jij om jezelf te motiveren om van de bank af te komen?

Liefs,

Daniella

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter