Favoriete hotspots

Ome Pietje en de film Joy

Ik hou ervan om samen met mijn moeder op pad te gaan. Het maakt niet uit of we samen gaan winkelen, eten, films kijken of op vakantie gaan, want het is echt altijd gezellig. Mijn moeder is namelijk niet alleen mijn moeder, maar ook mijn beste vriendin aan wie ik (bijna) alles vertel. Gisteren was het dan ook weer tijd om samen op jacht te gaan naar een nieuwe hotspot om vervolgens de avond af te sluiten met een film in de bioscoop. De waargebeurde film ‘Joy’ is net nieuw in de bioscoop, dus we hadden al snel een plan. Traditiegetrouw gingen we van tevoren ergens eten. Van mijn vorige personeelsuitje wist ik dat je heerlijk kunt eten bij restaurant ‘Ome Pietje’ in Beverwijk, dus sleepte ik mijn moeder daar naartoe. Het was nog rustig toen we rond half 7 binnenkwamen, maar een half uur later zat het al stampvol (en terecht!).

We begonnen de avond met brood geserveerd met huisgemaakte truffelmayonaise, humus en drie verschillende soorten ham (Lomo, Chorizzo en Serano). De ham was echt verrukkelijk en is ook zeker een aanrader. Volgende keer laat ik het brood achterwege, omdat de andere gerechten op de kaart zo lekker zijn dat het zonde is om brood vooraf te eten. Ome Pietje heeft zowel koude als warme gerechten op de dinerkaart staan vergelijkbaar met grote porties ‘tapas’. Geen Spaanse tapas, want alleen het concept van samen gerechten delen is hetzelfde. Mijn moeder en ik kozen drie gerechten (ze raden er 6 aan): beef teriyaki, oosterse tonijn en crunchy chicken. Och, wat waren ze heerlijk! Deze drie gerechten waren voor ons genoeg, maar als je wilt bijbestellen dan kan dat gewoon. Natuurlijk eindigden we niet zonder dessert. We kozen de huisgemaakte warme appeltaart met een bolletje vanille-ijs, gesuikerde nootjes en slagroom, en de Oreo crumble gevuld met karamel mascarpone. H E A V E N!!!! Iedereen die mij een beetje goed kent, weet dat ik dol ben op desserts, maar dit sloeg echt alles… Ik ben verliefd… Naast de vestiging in Beverwijk zit Ome Pietje nu ook in Haarlem. Bezoek snel hun website en reserveer een tafeltje als je ook een avond wil genieten van foodporn. Het was trouwens niet eens zo duur 🙂 .


This photo of Ome Pietje is courtesy of TripAdvisor

Naast het geweldige eten brachten wij ook een bezoekje aan ‘Joy’ die op dit moment in de bioscoop draait. De hoofdrol wordt gespeeld door Jennifer Lawrence (like). De trailer van de film kan je hieronder zien, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik de inhoud van de film verklap. De reacties uit de zaal waren gemengd. Sommigen verwachtten dat de film een comedy zou zijn, maar dat is het totaal niet. Ik vond het zelf een goede film, geen leuke of grappige maar echt een goede film. De regisseur legt zeer goed vast dat het oprichten van een business niet altijd even makkelijk is. Het verhaal maakt duidelijk dat er mensen jaloers zijn die jou graag zien mislukken en dat je 200% doorzettingsvermogen nodig hebt om te kunnen slagen als ondernemer. Het was een inspirerende film die het moeilijke begin van ondernemen belicht. Daarnaast speelt Jennifer de rol van Joy perfect, maar dat kan haast niet anders. Ik vind de film dus zeker een aanrader, maar daar was niet iedereen het over eens. Ach, meningen verschillen…

Binnenkort komen er twee films in de bioscoop die zeker op mijn to go lijstje staan: a.) The Danish Girl en b.) The Choice. Welke (oude) films zijn nog meer een aanrader om binnenkort te kijken?

Liefs,

Daniella

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter