Zoektocht naar een baan door en het vaststellen van carrièredoel door Daniella Christina Weber inhoud van een motivatiebrief
Diary, Solliciteren

Personal update – Mijn zoektocht naar een baan

Het is ondertussen alweer negen maanden geleden dat ik te horen kreeg dat ik geslaagd was. Op dat moment zat ik vol dromen – nog steeds trouwens – en was ik gefocust op een traineeship bij een grote multinational. Vaak viel ik bij de derde ronde af en één keer vlak voor de laatste ronde. Hier heb ik aardig van gebaald, maar achteraf gezien is de kans op zo een traineeship minimaal doordat er zoveel sollicitanten zijn. Langzaam liet ik het idee hiervan dus los. Benieuwd hoe mijn zoektocht naar een baan de afgelopen negen maanden is verlopen?

Van de eerste maand na het afstuderen heb ik genoten. Je bent eindelijk klaar met jouw scriptie en daarom is een kleine ‘pauze’ meer dan gewenst. Toch verveel je jezelf al snel – vooral als je een sterke focus op één ding hebt –. Gelukkig hadden ze bij een bedrijf in mijn netwerk behoefte aan een HR-beleidsplan. Dit was op projectbasis en kon ik zelf ervaren hoe het was om als consultant aan de slag te gaan. Met dit project ben ik de afgelopen maanden bezig geweest en dat was superfijn. Ik heb veel geleerd over het bedrijfsleven, maar ook over wat ik niet wil. Deze kennis is erg waardevol en ik ben blij dat ik de kans met beide handen heb aangepakt.

Volgende week geef ik een presentatie voor het gehele bedrijf en dan ben ik weer terug bij af. Voorlopig zou ik bij datzelfde bedrijf kunnen blijven, maar dan ga ik echt richting HR terwijl mijn hart daar niet ligt. Ik word namelijk blij van marketing en met name marketing in de consumentenmarkt. Ondertussen heb ik het idee van een traineeship wel losgelaten. Mijn prioriteit ligt nu op het vinden van een marketingjob die bij mij past in een branche die mij aanspreekt. Om deze reden heb ik onlangs een baan afgewezen. Deze baan kwam op mijn pad via mijn eigen netwerk, maar toen ik mijzelf de vraag stelde: ‘Zou ik hierop solliciteren als ik de vacature online tegen zou komen?’ was het antwoord overduidelijk nee. Tell me: Waar let jij op in jouw zoektocht naar een baan?

Ik geloof er namelijk in dat geluk voorop staat en uiteindelijk ben je 40 uur per week aanwezig op werk. Als je daar geen geluk in kunt vinden, dan is het tijd om na te gaan denken over waar je wel gelukkig van zou worden. Ondertussen heb ik meer tijd voor mijn blog over – want solliciteren is al bijna een baan op zich –. Dit zullen jullie ook wel gemerkt hebben aan het aantal posts die de afgelopen weken online zijn verschenen. Dat ik dit zo leuk vind is trouwens ook een bevestiging dat online én content marketing heel goed in mijn straatje passen. De komende weken kan je daarom vier posts per week verwachten op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Op maandag zullen de blogs voornamelijk in het teken staan van carrière-gerelateerde onderwerpen. Dit is dus een soort kick-off!

Ben jij benieuwd naar een bepaald onderwerp op het gebied van carrière, hardlopen, reizen of wat dan ook? Laat het mij vooral weten onder in de comments, via de mail en/of mijn social media kanalen, en dan ga ik zeker wat mee doen.

Liefs,

Daniëlla

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter