Recepten

Quinoachocolade energierepen

Quinoachocoladerepen

Nadat ik een heerlijke wandeling heb gemaakt door het stadspark is het tijd om ein-de-lijk eens een receptje uit te proberen die ik al een maand in gedachte heb. Ze zijn echt heerlijk (vooral als ze warm uit de oven komen nomnom) en makkelijk te maken. De repen zijn goed te gebruiken als energierepen of gewoon als lekker tussendoortje. 

Wat heb je nodig voor +- 22 repen?

–          60 gram quinoavlokken (te koop bij natuurwinkels, Kruidvat of de Tuinen)
–          120 gram havervlokken
–          225 gram geprakte banaan (hoe rijper, hoe makkelijker te prakken)
–          115 gram hazelnoten (je kan ze ook grofhakken)
–          1,25 dl ongezoete appelmoes
–          30 gram rauwe cacaopoeder
–          2 eetlepels lijnzaad
–          2 eetlepels ahornsiroop
–          1,5 theelepel vanille extract

Bereiding PENTAX DIGITAL CAMERA
– Eerst even de oven voorverwarmen op 180 graden.
– Daarna stop je alle afgemeten ingrediënten in een kom en die meng je samen. Het eindresultaat is een redelijk donker en kleverig goedje.
– Pak je bakplaat en vet deze in of gebruik net als mij bakpapier. Schep daar dan hoopjes op en hoe groter de hoop, hoe groter de repen zo zijn. Ik gebruikte zelf 1 eetlepel als maatstaf.
– Druk daarna het ‘deeg’ goed aan, want anders vallen ze uit elkaar en zorg ervoor dat de repen ongeveer 2 centimeter hoog zijn.
– Zo nu kunnen de repen al de oven in. De baktijd is ongeveer 13-15 minuten op 180 graden.

Je kan de repen ongeveer een maand bewaren in de vriezer!

Eet smakelijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter