TCS Amsterdam business run met het Sunshower team van Daniella Christina Weber
Race

Race recap – TCS Amsterdam (8 km)

Afgelopen zondag liep ik samen met team Sunshower mee aan de TCS Amsterdam. Mijn doel? Acht kilometer lang mijn moeder supporten, motiveren en ervoor zorgen dat ze de finish haalt. Het was namelijk haar eerste acht kilometer wedstrijd ooit. Gelukkig scheen het zonnetje en hebben we lekker kunnen genieten van Amsterdam met een parcours door het Vondelpark en langs het Museumplein. Benieuwd of we de finish hebben gehaald?

Start

Vandaag beginnen we in startvak wit samen met alle andere Business Run-deelnemers. Dit was super fijn, want je begint nog voor de recreanten. Voordat het startschot klinkt zijn we nog lekker met het team aan het praten – Wie heeft welke tijd als doel? –. Dit keer loop ik zonder muziek, want dat vind ik zelf toch fijner als ik met iemand mee ga lopen. Op het moment dat het startschot klinkt, moeten we nog een stukje lopen en dan is het zover. Ik zet mijn sporthorloge aan op het moment dat we over de startstreep gaan. We moeten binnen 70 minuten finishen, anders worden we zonder pardon van het parcours geveegd. Oké, let’s go!

Kilometer 1 tot en met 3

De eerste kilometer gaat lekker en dat is dan ook meteen de snelste kilometer van het gehele parcours. We lopen deze kilometer met een gemiddelde pace van 7:37 per kilometer. Rond het twee kilometer punt beginnen we voor het eerst met lopen, maar door de opzwepende muziek weet mijn moeder zich toch weer te herpakken. De tweede en derde kilometer lopen we daarom met een gemiddelde pace van 8:04 per kilometer redelijk constant. Ik heb ondertussen al door dat we het uur niet meer gaan halen, maar dat is prima zolang we die TCS marathonlopers maar voor blijven!

Kilometer 4 & 5

Na het verlaten van het Vondelpark lopen we tegen de wind in. Daarnaast is het parcours vals plat en stijgen we ook nog een beetje. Hierdoor gaat ons gemiddelde tempo flink omhoog en rennen we op een pace van 8:52 – kilometer 4 – en 8:34 – kilometer 5 –. Gelukkig is er bij het vijfde kilometerpunt water, Isostar en een energybar. Met de gedachte dat we al over de helft zijn rent mijn moeder weer door.

Kilometer 6 & 7

De laatste kilometers zijn ongetwijfeld het zwaarst voor mijn moeder. De stukjes hardlopen worden steeds korter, het zonnetje gaat steeds feller schijnen en er is minder energie. Op een gegeven moment hoeven we nog maar 1,5 kilometer; ‘Kom op dat is nog maar 3 keer 500 meter!’. Daarnaast is het publiek ook niet echt enthousiast – en dat helpt natuurlijk niet mee –. Enerzijds snap ik dat ze aan het wachten waren op de marathonlopers die er al bijna waren, maar anderzijds hebben de mensen die het zwaar hebben juist aanmoediging nodig.

Finish

Kilometer 8 is de laatste kilometer te gaan. Het Olympisch Stadion is nu ook in zicht en dit zorgt voor een mooi focuspunt. Met de allerlaatste energie begint mijn moeder toch weer hard te lopen. De laatste 200 meter lopen door het Olympisch Stadion. Echt zo gaaf! Mijn moeder is ondertussen kapot, maar ik weet haar nog naar de finish te loodsen. We finishen in een tijd van 1 uur, 7 minuten en 16 seconden. We hebben dus nog geluk dat we niet van het parcours zijn gehaald. Het doel van mijn moeder was om te finishen en dat deed ze ook. Ik ben echt zo trots op haar, want dit kan niemand haar meer afnemen. Ze is mijn persoonlijke TCS Superhero Daarnaast vond ik het super tof dat ze dit toch nog doet. Persoonlijk was het voor mij een relaxte run, maar ik heb mijn doel behaald! Ben je benieuwd naar een sfeerimpressie? Kijk dan vooral mijn allereerste weekendvlog ooit.

Nu is het tijd om weer te gaan trainen voor de Midwinter Marathon (8 km) die in februari gaat plaatsvinden. Hier zal ik wel een tijd als doel stellen aangezien ik dan weer alleen loop. Liep jij afgelopen zondag ook mee aan de TCS? Zo ja, welke afstand; 8 kilometer, halve marathon of de hele marathon?

Liefs,

Daniëlla Christina Weber

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Reacties

 • Reply Christa oktober 21, 2016 at 7:28 pm

  Haha, je hebt me e het door heen gesleept. Te weinig getraind en dan 8 kilometer was zwaar. Thanx for voa hing me to the finish. You are my Hero ????????

 • Reply Christa oktober 21, 2016 at 7:28 pm

  Haha, je hebt me e het door heen gesleept. Te weinig getraind en dan 8 kilometer was zwaar. Thanx for voa hing me to the finish. You are my Hero ????????

  • Reply Daniella oktober 22, 2016 at 12:43 am

   Dat was ook mijn doel, en je hebt jouw doel gehaald! En voor mij was het een supergave ervaring om dit samen te mogen doen. Dat is alles wat telt 🙂

  Laat jouw reactie achter