Finish Acht van Apeldoorn
Race

Race verslag – Acht van Apeldoorn 2017

De hele week is er regen voorspeld, maar op de dag zelf is het droog. Het is zelfs zulk weer dat je gaat twijfelen over wat je aan moet doen; is het niet te warm of is het slimmer om toch nog een extra laag aan te trekken? Ondanks het feit dat ik blij ben dat het droog blijft, weet ik nog niet of ik er klaar voor ben. Toch verschijn ik aan de start van de ‘Acht van Apeldoorn’; onderdeel van de Midwinter Marathon 2017.

Acht van Apeldoorn

Dit artikel wil ik beginnen met grote complimenten aan de organisatie. Het parkeren en de pendelbussen naar het centrum van Apeldoorn waren perfect geregeld. Helaas stonk de bus nog een beetje van de sporters die de andere afstanden renden, maar dat is niet het grootste probleem.  Misschien voor de buschauffeur wel… Bij aankomst kon ik binnen nog even naar de wc. Daar word ik blij van!

Medaille Acht van Apeldoorn 2017 Daniella Christina WeberZoals altijd stond ik minder voorbereid aan de start dan van te voren gehoopt. Het is al een lange tijd terug dat ik acht kilometer liep, maar toch heb ik er zin in! Vorig jaar liep ik tijdens de Acht van Apeldoorn een nettotijd van 53:17 minuten met veel sprintjes en wandelingetjes tussendoor. Mijn voornemen was om de gehele acht kilometer te lopen zonder te stoppen én om onder de 54 minuten te blijven. Een flinke uitdaging dus.

Uiteindelijk liep ik een slechtere tijd dan vorig jaar, namelijk 53:35. Ondanks dat ik iets langzamer liep dan verwacht, ben ik super trots op mijn resultaat. De gehele acht kilometer heb ik namelijk hardgelopen zonder te wandelen, en dat is voor het eerst! Om het vol te houden heb ik gas terug genomen, waardoor ik dus iets later finishte. Tijdens de loop hield Stefan mij de gehele weg gezelschap om me aan te moedigen – lief! –.

Sfeer

Ondertussen heb ik al meerdere lopen gedaan, maar qua sfeer kom ik het liefst hier. Er staat veel publiek langs de kant en het parcours is prachtig! De loop zelf ging ook prima. Enerzijds had ik er qua conditie nog veel meer uit kunnen halen. Anderzijds genoot ik door de langzamere looppas veel meer van de omgeving, en dat is echt een cadeau. Volgend jaar doe ik sowieso weer mee aan de Midwinter Marathon.

Volgende trainingsdoel

Nu het eindelijk gelukt is om een langere afstand achter elkaar te lopen, ga ik in mijn trainingen focussen op het versnellen. Het geeft weer zo een motivatieboost om te zien dat je nog steeds vooruit gaat, zonder dat nettotijden verbeteren. En dit is ook de reden dat ik van hardlopen hou!  Je blijft ongemerkt jezelf trainen en opeens besef je dat je toch flinke sprongen maakt.

Op zondag 26 maart sta ik aan de start van de Zandvoort Circuit Run. Ben jij er ook bij?

Liefs,

Daniëlla

Volg mij ook via Facebook, Instagram & Twitter

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter