Zandvoort Circuit Run gefinisht met Maja en Daniella
Race

Raceverslag – Zandvoort Circuit Run 2017

Eigenlijk weet ik niet of ik het ooit op mijn blog heb gedeeld, maar vorig jaar had ik echt weer iets stoms. Een echte Daniëlla-actie zoals mijn moeder en Stefan het ondertussen noemen. Op de een of andere manier heb ik vaak domme pech en ben ik over het algemeen erg onhandig. Gelukkig was ik dit jaar wel op tijd… en dan heb ik het over de Zandvoort Circuit Run 2017.

De ramp van vorig jaar

Vorig jaar was het prachtig weer en ik had er zin in. Die Zandvoort Circuit Run ging ik even knallen en mijn PR verbreken. Helaas dacht de trein er anders over – en waarschijnlijk had ik een trein eerder moeten nemen –. Maar volgens de planning kon het allemaal prima. Helaas had mijn eerste trein vertraging vlak vóór het station van Haarlem, waardoor ik mijn trein met letterlijk 10 seconden miste. Ik bedoel hij reed voor mijn neus weg ondanks mijn sprintje van perron A naar B. Toch besloot ik de gok nog te wagen en nam de volgende trein naar Zandvoort. Helaas was het Circuit verder lopen als gedacht en zag ik de eerste lopers al het parcours op komen. Ik was dus al te laat. Wat een deceptie en ik kan nog steeds enorm teleurgesteld raken als ik eraan terug denk. Gelukkig heb ik het dit jaar weer goed kunnen maken!

Het succes van dit jaar

De wekker gaat vroeg, want de race begint al om 11:00 ’s ochtends en na de ramp van vorig jaar neem ik geen risico’s. Dit keer loop ik samen met een vriendinnetje met wie ik al drie maanden elke week train. Dit is haar eerste loop ooit en ons doel is om de finish te behalen zonder te lopen. Die 5 kilometer volhouden lukt ons toch wel?

Oke, even terug naar het begin. We rijden er met z’n allen heen inclusief een klein support groepje. Altijd leuk om aangemoedigd te worden vanaf de zijlijn! En dit keer ben ik weliswaar op tijd, pfff. De wind voelt nog een beetje koud aan in Zandvoort, maar het zonnetje doet goed zijn best. Als je een plekje uit de wind vindt, dan is het zelfs lekker warm. We besluiten daarom toch om met korte mouwen te lopen – ik had verschillende variaties mee om ter plekke de perfecte hardloopoutfit samen te stellen -.

Onze race

Tijd om het startvak in te gaan. We staan redelijk vooraan in het vak, maar de warming-up weet de mensen niet echt mee te krijgen. Nu moet ik ook eerlijk zeggen dat ik veel mensen om mij heen het volgende hoorde zeggen ‘We gaan toch niet moe aan het parcours beginnen?’.  En ze hebben nog gelijk ook, want zometeen loopt iedereen in het zonnetje. Dan ben je natuurlijk zo warm. Tot het startschot is het echter nog even koukleumen, want we staan ‘lekker’ in de schaduw.

Paf, het startschot klinkt en de mensenmassa komt langzaam op gang. Eenmaal over de startstreep heen, lopen we al in het zonnetje. Dit zijn echt dé perfecte loopomstandigheden, en dus kan ik verklappen dat we genoten hebben. Soms hadden we tegenwind, maar doordat het bochtige parcours waren dat maar kleine afstanden. Voordat we het wisten waren we al bij het drie kilometerpunt. ‘We zijn al over de helft!’ roep ik naar mijn vriendin die het toch al een beetje zwaar heeft. Ze zet gewoon door, terwijl ze nog nooit zover achter elkaar heeft gerend. Wat een ijzersterk karakter!

De finish in zicht

Op een gegeven moment verschijnt we de finish in zicht. Hier ben ik een beetje in de war, want het ziet eruit als 300 meter… Mijn horloge geeft aan dat we pas op 3,8 kilometer zijn. We versnellen wel langzaam, maar dan buigen we opeens af naar rechts. Moesten we dus toch wel nog die laatste kilometer. Daar hadden we geen rekening mee gehouden! Maar we zijn er bijna en zetten we door tot het eind. Dit keer zien we weer de finish, maar nu met de kennis dat het wél het 5 kilometerpunt is. Daarnaast staat ons supportgroepje hier om ons aan te moedigen.

Finishen bij Zandvoort Circuit Run

Yes, we hebben het weer gehaald en wat een mooie medaille. Dat is een high five waard! Ze hebben het parcours overal in doorgetrokken, en dat is echt heel tof – ja sorry, ik ben marketeer en dan vallen dit soort dingen op –. Deze medaille krijgt zeker een ereplekje, want wat was dit een geweldige loop. Ons resultaat? We finishte in 36:29 minuten, dus ruim binnen ons doel van 40 minuten. Volgend jaar ben ik er weer bij – en kom ik niet te laat –. Zonde van het geld en ook niet heel goed voor je humeur.

Vanaf vandaag begint mijn training naar de 10 kilometer voor de Zorgspecialistloop in Velsen. Wie zie ik daar aan de start of zijlijn verschijnen?

Liefs,

Daniëlla

Volg mij ook via Facebook, Instagram & Twitter

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter