Race recap: midwinter marathon
Race

Race recap – Midwinter marathon (8km)

Ik werd wakker met het besef dat ik gisteren gewoon even mijn PR verbrak! Ik hoopte wel dat ik iets sneller zou zijn dan 58:25, maar dat ik dit record met vijf minuten en acht seconde (!) verbeterde had ik niet verwacht. Tijd voor een race recap op de midwinter marathon  gisteren. Race je mee?

Start
Vak B is het vak waarin ik start en dit betekent dat ik het wedstrijdvak en vak A nog voor mij heb. Voor het startschot staat iedereen nog gezellig met elkaar te praten, maar ik ben –voor het eerst– alleen. Om niet al te zenuwachtig te worden zet ik mijn muziek alvast aan, maar Spotify werkt niet mee. Dit zorgt voor een klein beetje paniek, want ik ren het lekkerst met muziek op. Nadat ik mijn mobiele data naar 4G overschakel doet de app het gelukkig wel pfff. Na het startschot kan ik eerst nog rustig wandelen richting het startpunt, want het duurt wel even voordat de massa op gang komt. Een paar 100 meter voor de startlijn zet ik alvast mijn Nike app aan –wat waarschijnlijk het verschil tussen de tijden verklaart-.

Kilometer 1
De eerste kilometer is het nog druk om me heen. Er lopen veel groepjes samen en ik probeer telkens bij een groepje aan te sluiten. Op een gegeven moment sluit ik aan bij een groepje met fit moms op hun rug. Ik ben dan geen fit mom, maar ze hebben wel een lekker tempo. De eerste kilometer loop ik met een pace van 6″30″.

Kilometer 2
Ik ga wel heel snel voor mijn doen! Ik bedenk dat ik misschien langzamer moet lopen want op dit tempo ga ik het nooit volhouden. Maar die fit moms lopen een lekker tempo dus ik besluit hun tempo aan te houden. Deze tweede kilometer passeer ik met een tijd van 12:57 –met een gemiddelde pace van 6″24″-.

Kilometer 3
Bij de derde kilometer gaan we de bocht om en ik weet dat we zometeen de helling krijgen. Door mijn muziek heen hoor ik één van de fit moms voorstellen om sneller te gaan lopen. In mijn hoofd neem ik afscheid van ze. Dat wordt te snel voor mij, dus ik zoek een nieuw persoon om te volgen. De stijging in deze kilometer valt me tot nu toe nog reuze mee. In de tussentijd hoor ik mijn app zeggen dat ik 3 kilometer heb bereikt met een tijd van 19:19 en een gemiddelde pace van 6″23″.

Kilometer 4 en 5
Nog een bocht… Ik voel aan mijn benen dat ik nu met het begin van de helling bezig ben. Iedereen om me heen heeft het zwaar, maar ik ben vastbesloten om te blijven rennen. Halverwege deze kilometer verminder ik mijn snelheid een beetje, maar ik weet dat het einde in zicht is. Ik kijk naar boven en zie daar de kraampjes met water –mijn herkenningspunt-. Ik focus mij op dat punt en haal de wandelaars in. Eenmaal boven aangekomen pak ik het water graag aan en besluit even te gaan lopen totdat mijn water op is. De vierde kilometer loop ik met een gemiddelde van 6″36″ en mijn vijfde kilometer met 6″34″. Mijn zesde kilometer begin ik dus na 32:29 minuten.

Kilometer 6
Woehoeee, de zesde kilometer gaat lekkerrrrrrr! We dalen en ik heb een inhaalslag op alle mensen die voor mij de heuvel oprende. Ik loop deze kilometer een gemiddelde pace van 5″53″ –mijn snelste kilometer ooit-. Mijn huidige tijd: 38:22.

Kilometer 7
Ik merk dat ik een snelle kilometer achter de rug heb. Mijn benen worden moe en ik moet even een klein stukje lopen zodat ik de straks de laatste kilometer misschien nog iets kan versnellen. Mijn lichaam wil niet meer, maar ik zie een stel voor me waarvan dat meisje niet meer wil rennen. Door haar motiverende medeloper is dit voor mij het zetje in de rug om wel te gaan rennen –dank je wel meneer!-. Deze kilometer eindigt daadoor met een gemiddelde pace van 6″36″ en een tijd van 44:59.

FinishMidwinter marathon medailles
Tijd om de laatste kilometer in te zetten. Het liefst wil ik stoppen, want mijn lichaam is er ondertussen wel klaar mee. Het publiek om mij heen motiveert mij om vol te houden en ik laat me niet kennen, dus ik blijf rennen. Ik herhaal dezelfde zin wel 100 keer in mijn hoofd: ‘Daan dit is de laatste kilometer‘. Daarnaast heb ik een weddenschap met Stefan’s vader gesloten; als ik onder de 54 minuten ren dan neemt hij ons mee uiteten. Volgens mijn Nike app rende ik mijn laatste kilometer met een pace van 6″08″ en een tijd van 51:07. Mijn netto tijd gemeten door de organisatie was 53:17, woehoeeeeeeee! Dit is een PR en een gewonnen weddenschap. We eindigden dus welverdiend met heerlijke sushi bij de Shabu Shabu.

Liep jij ook mee? Wat was jouw tijd?

Liefs,

Daniella

PS: Stefan en zijn zus liepen ook mee en hadden allebei dezelfde tijd van 40:54. Ik ben erg trots op ze en ik ga net zo lang door met trainen totdat ik ze bij kan houden.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter