Recepten

Recept voor de lekkerste healthy eierkoeken ooit

Oké ik geef het toe. Ongeveer zeven jaar geleden toen Sonja Bakker nog populair was en ik voor de zoveelste keer wilde afvallen (met jojo-effect) raakte ik verslaafd aan eierkoeken. Dat was niet erg want Sonja zei dat het gezond was, maar gelukkig weet ik ondertussen wel beter. Eierkoeken zitten vol met geraffineerde suikers om ze zoet te maken, dus zo gezond zijn ze eigenlijk niet. Toch vind ik ze wel lekker om de trek rond 10/11 uur ’s ochtends te stillen, dus ging ik opzoek naar een healthy alternatief. Natuurlijk deel ik dit recept voor de lekkerste healthy eierkoeken ooit graag met jou ;).

Ingrediëntenlijst (voor 6 grote eierkoeken)

♥ 2 grote biologische eieren
♥ 2 eetlepels Agave siroop
♥ 100 gram amandelmeel
♥ Rasp van 1 citroen
♥ 1 theelepel bakpoeder
♥ Snuf zout

Bereidingstijd: 25 minuten

De keuken in

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden (hetelucht).
  2. Mix de eieren met de agave siroop 8 minuten op de middelste stand met een mixer. Het gebruik van een mixer zorgt ervoor dat de eieren lekker luchtig worden. Als de mix luchtig genoeg is dan verandert dit in een dikke en schuimige massa.
  3. Na het mixen voeg je de citroenrasp, amandelmeel, zout en bakpoeder spatelend bij het beslag zodat deze luchtig blijft.
  4. Maak zes gelijke hoopjes met een lepel op een bakplaat (met bakpapier). Ik had ze zelf al rond/plat gemaakt, maar dit is niet nodig als je dikkere eierkoeken wilt.
  5. Bak de eierkoeken in 10 minuten bruin.

Eet smakelijk!

♥ Bewaartip: De eierkoeken gaan ongeveer vijf dagen mee in een trommel. Zo voorkom je dat deze droog en taai worden.
♥ Blogtip: De basis van dit recept komt van uitpaulineskeuken. Zij heeft nog veel meer lekkere en gezonde recepten op haar site die zeker het proberen waard zijn!

Voedingswaarden per stuk

Ongezonde (kleine) eierkoeken:

Energie 85 kcal
♥ Vetten 0,6 gram
♥ Verzadigde vetten 0,2 gram
♥ Eiwitten 2,1 gram
♥ Koolhydraten 17,7 gram

Gezonde (grote) eierkoeken:

Energie 143,3 kcal
♥ Vetten 10,4 gram
♥ Eiwitten 5,8 gram
♥ Koolhydraten 7 gram

Huh, meer kcal dus waarom gezond? Het verschil tussen de twee soorten koeken is dat er in de zelfgemaakte eierkoeken geen geraffineerde suikers/verzadigde vetten zitten. Dit zijn slechte calorieën die je liever niet in jouw lichaam wilt hebben. Verder zijn ze ook wat groter en voeden ze beter. Het perfecte tussendoortje zonder dat je na 15 minuten weer trek krijgt.

Zie je graag meer recepten? Laat het me weten in de reacties!

Liefs,

Daniëlla

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter