Overzicht van Shanghai hotspots waar ik heen wil - Daniella Christina
Citytrip, Wanderlust

Mijn Shanghai wishlist voor december

Deze week heb ik mijn ticket geboekt richting China om Stefan een bezoekje te brengen. Naast een rondreis door China staat ook de stad zelf op mijn wensenlijstje. Dat laatste is ook wat we precies gaan doen tijdens mijn eerste bezoek. Later in 2017 zal ik nog een keer naar Azië reizen voor een rondreis, maar dan gaan de andere familieleden ook mee. Voor nu heb ik al genoeg voorpret als ik denk aan kerst, mijn verjaardag én oud & nieuw in Shanghai. Als je de foto’s ziet dan zie je meteen het grote contrast die de stad biedt – een mix tussen oud en modern-. Om de voorpret aan te sterken, heb ik voor mezelf een Shanghai wishlist gemaakt met dingen die ik wil doen/bezoeken in deze stad. 

To do

Het Shanghai Museum – Dit museum schijnt een van de beste musea in China te zijn. In het Shanghai Museum ga je namelijk terug in de tijd en zie je voorwerpen uit het ‘oude’ China.

Een rooftop bar – De skyline van Shanghai is prachtig, maar hoe tof is dat als je het vanaf boven kan meemaken? Daarnaast heb ik nog nooit een drankje gedaan op een rooftop bar, dus een prachtige locatie om dit voor het eerst te doen. Wie weet breng ik wel een bezoekje aan de The Apartment of El Coctel voor een heerlijke cocktail op mijn verjaardag.

Een wandeling langs de Bund – Een wandeling langs de rivier met aan de andere kant mooie uitzichten. Daarnaast kan je in de Oriental Pearl TV Tower helemaal naar boven voor een spectaculair uitzicht. Daar teken ik wel voor!

Een avondcruise over de Huangpu River – Het lijkt me trouwens ook supertof om ’s avonds een cruise te doen over de rivier.

Wijken

The French Concession & Tianzifang – Stefan is al in deze wijk geweest en vertelde mij erover. Natuurlijk wil ik nu ook een bezoekje brengen aan deze wijk die super mooi schijnt te zijn. Fotocamera mee dus 😉

The old city & Yuyuan Gardens – In deze wijk vind je de typisch Chinese architectuur, winkeltjes en traditionele tuinen; dat klinkt goed! Naast de tuinen schijnen er ook allemaal kleine marktjes te zijn.

Als je nog suggesties hebt voor op mijn Shanghai wishlist, laat die dan vooral achter in de reacties hieronder!

Liefs,

Daniëlla

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter