Health

Superfoods part 1

Je hoort er tegenwoordig steeds meer over; superfoods. Ze zijn vaak niet in de supermarkt te vinden en moet je dus op zoek naar een biologische winkel, de natuurwinkel of de ‘ouderwetse’ markt, maar ze zijn zeker de moeite waard. Daarom hier een kleine introductie van de meest gebruikte/populaire superfoods in Nederland.

Kokos aka Symbol of Paradise

Kokos staat de laatste tijd ook veel in de belangstelling! Het is te verkrijgen in kokoswater, kokos crème en kokosolie. Er zijn enorm veel voordelen te noemen van de kokos ingrediënten en dat maakt het DE koning van alle superfoods. Voor al mijn gerechten gebruik ik kokosolie om in te bakken. Even voor de duidelijkheid; de kokosolie smaakt niet naar kokos, maar bezit wel alle voedingswaarden.    

Quinoa

Quinoa is één van de meest gebruikte super foods op dit moment. Sommige hebben er al van gehoord en voor anderen is het net een chinees woord. Het lijkt op graankorrels, maar het is een zaad van de quinoaplant uit Zuid-Amerika. Quinoa is rijk aan eiwitten, vitamine B2, vitamine E en meerdere mineralen. Het is dus supergezond en makkelijk te gebruiken in een recept, want het wordt vaak gebruikt ter vervanging van rijst en couscous.

 

Lijnzaad
Lijnzaad bevat omega 3 en 6, vitamine B1 en 2, calcium, magnesium, zink én kalium. Het is dus een supergezond zaadje.. Sja, supergezond ga je me in deze post denk ik nog veel horen zeggen. Je kan lijnzaad onder andere gebruiken in je salade, smoothie of yoghurt. Daarnaast is het ook heerlijk in koekjes, crackers of muffins. Naast de zaadvorm is lijnzaad ook te kopen als olie.

Amandelen
Ongetwijfeld de superfood waar iedereen wel eens van gehoord heeft. Amandelen zijn makkelijk te gebruiken in salades, maar je kan ze ook gewoon lekker uit het handje eten. Het is in tegenstelling tot bovenstaande geen zaad, maar een nootsoort en ook nog één van de meest gezonde noten.

Boekweit
Persoonlijk vind ik boekweit één van de minst lekkere superfoods, maar dit neemt niet het feit weg dat dit vruchtje enorm gezond is. Het is enorm goed voor je weerstand doordat het arginine bevat. Het kan voor enorm veel recepten gebruikt worden, omdat het in meelvorm wordt verkocht.

Naast deze vijf superfoods zijn er nog een paar die ik een andere keer ga belichten. Natuurlijk komen er ook lekkere receptjes op de website met deze superfoods!

Xx Daniella

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter