Begin de dag en de week goed vol met positiviteit - inspiratiedag
Career, Lifestyle

Tips & Tricks voor een goede start van de week

Het is weer maandag – een dag die door velen gezien wordt als de meest vervelendste dag van de week. Toch zie ik de maandag zelf meer als een frisse start en dus nieuwe motivatie om te knallen. Je moet het dus niet zien als het einde van een weekend, maar als het begin van een nieuwe week. Daarom doop ik de maandag om tot inspiratiedag. Klinkt al een stuk positiever toch? Deze week geef ik jouw tips & tricks om de week goed te starten.

Positiviteit

Alles valt of staat met jouw humeur. Als je de maandag al van te voren begint met een negativiteit dan houdt dit al snel de hele dag of misschien zelfs de hele week aan. Wist je trouwens dat negativiteit je over het algemeen veel meer energie kost? Dat is toch zonde en deze energie kun je beter omzetten in het bereiken van doelen. Voortaan sta je op maandag naast jouw bed met een glimlach; deze week ga je knallen!

Clean desk policy

Met een opgeruimd bureau/huis werk ik efficiënter en fijner. In het weekend maak ik veel troep en op werk verlaat ik mijn werkplek ietsjes gehaast. Maandagochtend start ik dus met opruimen; even de mail bijwerken, zorgen dat het bureau weer overzichtelijk is en dan kan ik beginnen aan mijn lijstjes. Als je de week al in rotzooi begint, dan wordt het de rest van de week niet heel veel beter.

Lijstjes

Ik ben dol op lijstjes, en op de maandag is dit niet anders. Zelf begin ik mijn week altijd met een planning en een to do list. Wat hierop staat is heel verschillend. De planning bestaat vooral uit de plannen voor die week die ik moet doen, en daar omheen plan ik dan sport- en blogactiviteiten. Dit maakt het voor mij makkelijk om alles gedaan te krijgen. Daarnaast maak ik een lijstje met wat ik wil/moet kopen en wat ik nog moet doen de komende week. Zo zorg ik ervoor dat ik vrijdag niet achter de feiten aanloop en lekker van mijn weekend kan genieten.

Het zijn maar drie kleine puntjes, maar deze dingen helpen je wel om van maandag een dag van kansen te maken. Lach om het gemopper van jouw collega’s terwijl jij al jouw zaakjes op orde hebt. Je zult merken dat de maandag een inspiratiedag wordt!

Liefs,
Daniëlla Christina Weber

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter