Kom erachter of je verslaafd aan suiker bent
Health

Help, ben ik verslaafd aan suiker?

Verslavingen… je hebt ze in iedere vorm. Wist je dat 80% van de Nederlanders te veel suiker binnen krijgt? Suiker is zoet en daarom willen we er meer van. In ieder geval heb ik moeite om van suiker af te blijven. Met veel moeite loop ik langs het supermarktpad koekjes en snoep. Het liefst vermijd ik deze paden, maar bij de kassa kan ik het meestal niet weerstaan om een kleine chocoladereep mee te nemen; ‘Het is toch maar een kleine reep!’. Oke, ik geef het toe; ik ben verslaafd aan suiker. Maar hoe weet je dat je verslaafd bent aan suiker?

Nog eentje dan

Ken je het gevoel dat je één stukje zou nemen, maar vervolgens eindigt met een lege verpakking? Net als de meeste andere verslavingen, weet je eigenlijk al dat je niet van suikers af kan blijven. Toch zit je nu misschien in de fase dat je begint te erkennen dat het helemaal niet goed voor je is. In ieder geval niet die hoeveelheid suikers die je tegenwoordig naar binnen werkt.

De vragenlijst

Aan de hand van de volgende stelling kun je checken of jij last hebt van een verslaving.

 • Ik heb last van een moe gevoel na het eten
 • Na het eten heb ik zin in iets zoets zoals een toetje of een koekje bij de koffie
 • Als ik eenmaal begin aan iets zoet dan eet ik meer dan gepland
 • Ik voel mezelf weleens schuldig na het eten van iets zoet
 • Soms verzin ik wel eens een reden waarom ik iets zoets verdien
 • Ik probeer wel eens te minderen met suiker, maar het lukt niet
 • Geheimpje? Ik verzwijg wel eens hoeveel ik gesnoept heb
 • De lege verpakkingen verstop ik zodat niemand het ziet
 • Ik word chagrijnig en onrustig als ik geen suiker eet
 • Rond 4 uur heb ik last van een middagdipje
 • Er gaat geen dag voorbij zonder (light) frisdranken

Ga de #nosugar challenge aan

Herken je jezelf in bovenstaande punten? Dan heb je een grote kans dat je onbewust verslaafd aan suiker bent. Een goede timing om je aan te sluiten bij de #nosugar maand.

Onder het mom van ‘een goede voorbereiding is het halve werk’ schreef ik al eerder een blog over de voorbereidingen. Je wilt natuurlijk niet na 14 dagen toch opgeven. 

Liefs,

Daniëlla

Volg mij ook via Facebook, Instagram & Twitter

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter