Diary, Race

Voorbereid van start

Afgelopen weekend viel mijn startbewijs voor aankomende zondag op de mat. Nog vijf nachtjes slapen en dan sta ik aan de startlijn in vak B. Om zo goed mogelijk te presteren tijdens de race zocht ik op hoe je het beste kan voorbereiden op een wedstrijdloop. Vorige keer bedacht ik namelijk twee uur van te voren dat ik honger had en moest toen nog last minute een lunch regelen. Dit laat ik niet nog een keer gebeuren. Lees je mee met mijn voorbereiding op de wedstrijdloop?

De race begint pas om 15.00 in de middag en daar ben ik blij mee. Op deze manier kan ik ’s ochtends nog goed mijn rust pakken en op mijn gemak lunchen –niet vergeten-. Tijdens de race zit er veel hoogteverschil in het parcours. Gelukkig heb ik hier rekening mee gehouden tijdens het trainen. Tussen de drie en vier kilometer zal het pittigst worden qua stijging. Mijn strategie voor komende zondag is om de eerste vier kilometer rustig aan te doen en om daarna mijn tempo iets te versnellen. Op het 4,3 kilometerpunt staat een verversingspost; een goed herkenningspunt dus.

AchtHoogteProfiel

De weersvoorspelling voor zondag is helaas niet zo heel goed. Op dit moment voorspellen ze 10 graden met regen, blegh. De temperatuur vind ik prima, maar die regendruppels mogen wat mij betreft wel wegblijven. Dit betekent trouwens wel dat ik nog een regenjacket moet aanschaffen voor zondag. Helemaal kletsnat worden is namelijk ook geen optie en slecht voor het lichaam. Verder trek ik mijn lange hardloopbroek aan met een topje en een shirt met lange mouwen –en daarover dus een regenjacket-. Daarnaast neem ik ook nog droge kleren mee voor nadat ik gefinisht ben. Bij de Plantsoenloop heb ik dat niet gedaan, maar dat lijkt me nu wel slim als ik niet ziek wil worden.

Morgen staat er nog een laatste lange loop van zes kilometer op de planning, en zaterdag doe ik een korte loop van 2,5 kilometer. Daarna is het mijn doel om zondag zoveel mogelijk te genieten van de race en om natuurlijk mijn tijd van de Plantsoenloop te verbreken.

Hoe bereid jij je voor op de wedstrijd? Zie ik jou zondag aan de startlijn verschijnen?

Liefs,

Daniella

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter