Februari NMS op een selectiedag Daniella Weber
Solliciteren

Voorbereiden op een selectiedag

Als je op jacht bent naar een plekje in een van de felbegeerde traineeships, dan krijg je waarschijnlijk te maken met een selectiedag. Voor mij is het vandaag zover en als jij dit leest dan ben ik in Amsterdam – duim je voor me? –. Uiteraard ben ik hier niet zonder voorbereiding heen en waarschijnlijk ben jij nu op deze pagina om te lezen hoe je jezelf het best kunt voorbereiden op een selectiedag. Je wilt natuurlijk wel positief opvallen om een kans te maken op jouw droombaan. De volgende tips en informatie zullen jou helpen in jouw voorbereiding.

Het doel

Het doel van de selectiedag is voor het bedrijf om jou beter te leren kennen, maar ook zeker andersom. Gebruik de selectiedag om erachter te komen of het bedrijf bij jou past. Het traineeship duurt bij de meeste bedrijven minimaal twee jaar en eerder uitstappen is een zeer dure optie. Het is dus heel belangrijk dat jij het bedrijf leuk vindt en dat er een match is, want anders ga je een zware tijd tegemoet.

Het dagprogramma

De selectiedag verloopt altijd via een vooropgesteld programma die soms gedeeld wordt met de kandidaten. Als dit het geval is, maak er dan vooral gebruik van in jouw voorbereiding. Mocht je het programma nou niet van te voren weten, dan kan je jezelf wel voorbereiden op de onderdelen die sowieso aan bod komen. Veelvoorkomende onderdelen op een selectiedag zijn:

 Een presentatie over het bedrijf
 Een introductie over jezelf
♥ Een persoonlijkheidsvragenlijst of een gesprek met de psycholoog
♥ Een workshop, case of andere vorm van een assessment
♥ Een gesprek met een recruiter, directeur of ander personeel
Een lunch en/of een borrel

Op al deze onderdelen – behalve de bedrijfspresentatie – kun je jezelf goed voorbereiden zodat jij goed voor de dag komt. In de volgende alinea’s ga ik hier dieper op in.

Jouw focus

Voordat je vertrekt naar jouw selectiedag is het slim om een focus aan te brengen. Om dit te doen moet je jezelf de volgende vragen stellen:

♥ Wat wil je weten over het bedrijf? – Denk hierbij aan dingen zoals sfeer, type opdrachten, welke opdrachtgevers, welke functies.
♥ Waar wil je heen met jouw carrière? – Lees in dit artikel meer over het stellen van carrièredoelen.
♥ Hoe past de betreffende organisatie daarin?

Gesprekstof

Tijdens de lunch en borrel is het vaak tijd voor een informeler gesprek met medekandidaten, maar ook met het personeel van het bedrijf. Op een selectiedag kan je opeens een directeur, senior consultant, talentmanager of HR manager voor je hebben staan. Dit zijn – net als jezelf – allemaal mensen met hun persoonlijke drijfveren, idealen en behoeften. Waar je het over gaat hebben hangt af van de persoon die tegenover je staat. Het kan dus geen kwaad om hier alvast over na te denken.

Een kort verhaal over jezelf
Mensen gaan sowieso vragen stellen over wie jij bent en wat je doet. Dit kan je thuis makkelijk voorbereiden door voor jezelf een paar korte punten te noteren. Je begint je verhaal over wat je doet – bijvoorbeeld jouw studie of eigen bedrijf – en waarom je dit doet. Hierbij mag je natuurlijk best wat passie tonen.

Openingszinnen
Een overzicht van openingszinnen kun je vinden in dit artikel van Intermediair. Mijn twee favorieten zijn:

♥  ‘Wat doe jij precies?’ – Op deze manier kun je ontdekken wat jouw gesprekspartner belangrijk vindt. Hier kan je jouw antwoord op aanpassen als je dezelfde vraag terugkrijgt.

♥ ‘Ik ben een beetje overweldigd door alle informatie die we hier kregen. Steekt er voor jou iets speciaals bovenuit?’ – Op deze manier krijg je te horen wat jouw medekandidaten van de dag vonden. En misschien is hen iets opgevallen waar jij nog niet over na had gedacht.

Gesprekstechnieken

Inbreken in een gesprek
Als jouw gesprek net is afgelopen dan mag je ‘inbreken’ bij een ander gesprek. Als je vraagt of je erbij mag staan, dan zal niemand nee zeggen. Vervolgens luister je eerst waar ze het over hebben, toon interesse en daarna haak je langzaam aan.

Het beginnen van een gesprek
Wat ik persoonlijk het engst vindt, is om een gesprek met iemand te beginnen. Toch is dit iets minder moeilijk als je al van te voren hebt nagedacht over mogelijke gespreksstoffen zoals hierboven omschreven. Het belangrijkste is om het gesprek op gang te krijgen, daarna gaat het vervolg meestal vanzelf.

Ontsnappen uit en beëindigen van een gesprek
Het is meestal beter om met meer dan één persoon te praten tijdens een borrel. Om een gesprek af te sluiten hoef je geen smoesje te bedenken zoals de wc, maar kun je het gesprek netjes afsluiten. Je zegt gewoon ‘Leuk je gesproken te hebben, maar ik ga weer even verder’.

Samenwerken

Vaak moet je een case of opdracht maken samen met een groep. Het gaat er hierbij om hoe je samenwerkt en communiceert met andere mensen én niet over hoe goed de oplossing is. Het is dus belangrijk om niet jouw mening door te drukken, maar om het groepsproces te stimuleren en te leiden.

Lach en wees positief

Tot slot, lach en wees positief! Met een ontspannen lach kom je over als een positief, vrolijk en spontaan persoon. Lichaamstaal is het eerste wat mensen zien en op basis daarvan vormen ze gelijk een mening. Maar hoe kan je ervoor zorgen dat je ontspannen overkomt?

Leg jouw kleding een dag van te voren klaar. Hoe minder stress op de dag zelf, hoe beter je zal presenteren op de selectiedag. Ik zorg er dus voor dat alles al klaar ligt, zodat ik niks hoef te zoeken.
♥ Het is handig om vooraf te bedenken/vragen hoe je bij het kantoor kan komen. Kan makkelijk parkeren of is het handiger om met het openbaar vervoer te reizen? Je wilt namelijk niet te laat komen doordat je geen parkeerplek kon vinden en vervolgens nog 15 minuten moest lopen op jouw hakken.
♥ Ga op tijd naar bed en sport de week van te voren. Zo kom je vol energie aan op de selectiedag.

Heel veel succes op jouw selectiedag!

Liefs,
Daniëlla Christina Weber

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter