Dromen over mijn bucketlist wat te doen voor 25 - Daniella Christina Weber - vrije dag
Lifestyle

Vrije dag? Deze 5 dingen zou je moeten doen!

Ha, het is weer vrijdag. Voor de een is het vandaag de laatste werkdag van de week, terwijl voor de ander nu pas z’n werkweek begint, en misschien heb jij geluk en heb je nu al vroeg weekend. Helaas hebben we soms de neiging om onze vrije dag helemaal vol te plannen met activiteiten die we ‘moeten’ doen. Eigenlijk zou de titel ‘5 dingen die je zou willen doen op jouw vrije dag‘ beter passen. Want uiteindelijk mag je op een vrije dag doen wat je wilt. En de volgende vijf activiteiten maken mijn vrije dag perfect!

Geen wekker

Wat is er lekkerder dan geen wekker te zetten en om gewoon eens uit te slapen? Tegenwoordig word ik zelf altijd rond acht uur wakker. Vroeger zou ik dit te vroeg vinden, maar het is perfect. Ik heb een uitgeslapen gevoel én ik heb nog de hele dag om – vol energie – andere activiteiten te doen. Ik zou niet meer anders willen. Hoe laat sta jij op?

Uitgebreid ontbijten of brunchen

Als ik thuis ben vind ik het fijn om een lekker broodje af te bakken en daarbij een omelet te maken. Gezond en lekker, en ook iets wat ik op een werkdag niet snel zal doen! Maar soms spreek ik ook met vrienden of mijn moeder af om lekker buiten de deur te brunchen zoals bij Sugarless. Buiten de deur eten is iets wat ik het liefst doe, en komt daardoor ook vaak voor. Je kunt gelijk lekker bijkletsen en eten is altijd welkom!

 

Plan niet de hele dag vol

Ik probeer van te voren niet de hele dag al vol te plannen, maar kijk liever op de dag zelf hoe deze loopt. Hierdoor doe je iets wat je op dat moment het liefst wilt. Soms resulteert dat in een enorme luie dag met een televisiezender op, of bordspelletjes spelen met iemand die het slachtoffer wil zijn van mijn verveling. Maar het kan ook betekenen dat je spontaan met iemand afspreekt die je misschien al heel lang niet gezien hebt. Je hoeft in ieder geval niet van alles te doen waar je eigenlijk geen zin meer in hebt, maar wel beloofd hebt.

To do

Heb je tijd over doordat je niet je hele dag vol hebt gepland? Dan kan je mooi je persoonlijke to do list afwerken. Vaak stapelen kleine dingen zich op en als je jezelf even focust, dan kun je de meeste dingen zo wegstrepen. Een lege to do list betekent trouwens ook weer ruimte in je hoofd voor nieuwe ideeën.

Weest creatief

Zelf begon ik deze blog om mijn vrije tijd op te vullen. Ondertussen is het echt een serieuze hobby geworden en haal ik ook echt energie uit het schrijven van artikelen. Is schrijven niks voor jou? Er zijn genoeg andere dingen om te doen. Op Pinterest kun je leuke recepten vinden om uit te proberen als je creatiever wil worden in de keuken. Maar je kunt ook denken aan tekenen, schilderen, een puzzel maken, gedichtjes schrijven etc. Echt, ga naar Pinterest voor meer inspiratie!

Hoe breng jij het liefst jouw vrije dag door?

Liefs,

Daniëlla

Volg mij ook via Facebook, Instagram & Twitter

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter