Health

Waarom geraffineerde suikers slecht voor je zijn!

sugar-silent-killer

Naar aanleiding van mijn 30 dagen no sugar challenge heb ik vragen gehad over suiker. Door te vertellen waarom geraffineerde (bewerkte) suikers zo slecht voor je lichaam te zijn, hoop ik duidelijk te maken waarom ik geen suiker meer wil eten.

Geraffineerde suikers worden in de fabriek verwerkt tot de witte suiker zoals het ligt in de winkels. De bewerkte suikers zijn langer houdbaar, hebben een neutrale smaak en zijn dus ‘mooi’ wit. Helaas wordt er tijdens het bewerken van de suiker allerlei stoffen verwijderd die je lichaam juist nodig heeft om de suiker goed te verwerken. Doordat deze gezonde stoffen missen, moet je lichaam nu stoffen gebruiken uit je immuunsysteem om het suiker te verwerken en dit leidt weer tot een slechter immuunsysteem. Daarnaast zorgt suiker ook voor een verhoogde bloedsuikerspiegel en dit geeft je tijdig energie, daarom heb je vaak behoefte aan suiker als je moe bent. Ook nu moet je lichaam weer hard werken om de bloedsuikerspiegel naar beneden te halen. Dit kan leiden tot vermoeidheid, depressie en de suikerziekte.

Dus tijdens deze challenge haal ik mijn energie uit ongeraffineerde suikers, zoals fruit en mais. Het doel is om gezonder te leven en mijn lichaam te helpen om goed te functioneren.

Xx Daniella

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter