All About Autumn-tag over herfst
Lifestyle

Waarom ik van de herfst houd….

Yes, ik vind dat de herfst nu officieel begint! Op 21 september scheen het zonnetje nog volop en voelde het nog niet echt als herfst. Het herfstgevoel komt nu steeds meer naar boven; de omgeving kleurt weer langzaam oranje van de gevallen bladeren en de hete zon is weg. De afgelopen twee weken vond ik het persoonlijk net iets te warm, maar ik heb natuurlijk wel genoten van de extra vitamine D. Er komen weer leuke films uit in de bioscoop, het wordt heerlijk hardloopweer en er zijn nog veel meer dingen die ik leuk vind aan dit seizoen. Daarom deel ik mijn 9 favoriete dingen waardoor ik echt geniet van het herfstseizoen! Dus pak je kopje warme thee en lees snel verder.

1. Warme drankjes

De spa rood wordt weer ingewisseld voor thee en een warme chocolademelk op z’n tijd. Vooral van kruidenthee kan ik vaak geen genoeg krijgen! De chocolademelk moet ik helaas wat vaker laten staan, omdat ik er migraine van krijg. Gisteren had ik trouwens chocolademelk bij de chocolatier gekocht en daarvan kreeg ik geen migraine. Toch vind ik het na een wandeling zó lekker dat ik af en toe toch ‘een slechte chocomelk’ bestel.

2. Appeltaart met kaneel

Bij het kopje thee hoort natuurlijk een verse, warme appeltaart met kaneel. Als het net uit de oven komt ruikt het echt zo lekker! Het is nu niet zo dat ik iedere week appeltaart eet – gelukkig maar -, maar zo op z’n tijd kan ik het niet laten. En appeltaart smaakt nou eenmaal het best in de herfst al zeg ik het zelf.

3. Pepernoten

Oke, ik moet het toegeven de eerste pepernoten zijn al gesneuveld. Ze lagen al in de winkel en ik kon het niet weerstaan om ze mee te nemen – en vervolgens de hele zak leeg te eten -. Daarom koop ik ze uit eigen veiligheid aan het begin van de herfst en nog vlak voor Sinterklaas. Verder probeer ik ze zoveel mogelijk te vermijden, maar o zo lekker!

4. Marshmallows

Heb je ooit marshmallows in de warme chocolademelk gedaan? Zo niet, dan moet je dat nu meteen gaan uitproberen. Het brengt nog net een extra zoetje aan het drankje. Daarnaast is het ook leuk om marshmallows te gaan roosteren. Tip: dit kan ook gewoon met een waxinelichtje – marshmallow-date! –.

5. Boswandelingen in de herfst

In de lente vind ik het heerlijk om een strandwandeling te maken, maar in de herfst is het bos mijn favoriete omgeving. Misschien dat ik de herfst daarom ook het fijnste hardloopseizoen vind. In de herfst zie je van alles in het bos, terwijl er nog een waterig zonnetje door de overgebleven blaadjes schijnt. Op dit soort momenten vind ik het trouwens echt jammer dat wij geen hond thuis hebben om een lekkere wandeling mee te maken.

6. Sjalen en truien

Natuurlijk ga ik niet wandelen zonder een heerlijk dikke trui en een mooie sjaal. Juist deze twee items zorgen dat mijn herfst echt herfst is. Ik kan niet wachten totdat het 16 graden is – did I really mention that?-!

7. Kaarsjes

Het wordt alweer sneller donker en dus is het tijd voor kaarsjes. Het geeft altijd zoveel sfeer in huis en ook in de slaapkamer gaan de kaarsjes aan als ik lekker op bed met mijn laptop zit. Vooral de Yankee Candles en de vanillegeur van Ikea zijn mijn favorieten. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de herfst- en winterspecials van dit jaar. Weet iemand waar je de Yankee Candles in Haarlem kan kopen? Mijn vaste winkeltje is er helaas niet meer.

8. Televisieseries

In de zomer kijk ik bijna geen televisie, want dan is er simpelweg gewoon niks aan. Gelukkig beginnen in september al mijn favoriete series weer! Expeditie Robinson is alweer een paar weken op de buis en daarnaast is Verbouw ons huis tot droomhuis op dit moment nieuw in mijn lijstje.

9. Pantoffels

Natuurlijk kan dit niet zonder mijn pantoffels aan te trekken en een plaid erbij. Het is gewoon heerlijk om je binnen terug te trekken als de regen zachtjes op de ramen tikt.

Laat de herfst maar komen, want ik ben er helemaal klaar voor!

Liefs,

Daniëlla

*Headerfoto van Paul Davidson via everystockphoto.com

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter