Health

Weg met de winterdip – mijn tips

Winter; de een houdt ervan en de ander haat het. Zelf behoor ik tot de eerste groep, want ik kan echt van genieten dwarrelende sneeuwvlokken, koude wandelingen en andere winterse taferelen. Toch heb ik ook zo mijn dagen dat ik minder energie heb en dat ik echt een schop onder mijn kont nodig heb. Duurt de winter wat jou betreft alweer te lang? Lees dan snel verder voor tips tegen de winterdip.

Frisse lucht & vitamine D

Een van de simpelste oplossingen is om meer naar buiten te gaan. Het is lastig als je een fulltime job hebt en elke dag in het donker naar en van je werkt gaat, maar ook dan is het mogelijk. In plaats van met de auto boodschappen doen, kun je ervoor kiezen om met de fiets of lopend richting de supermarkt of sportschool te gaan. Ook heb je natuurlijk de mogelijkheid om in het weekend of op een andere vrije dag een wandeling te maken. Geen zin om alleen naar buiten te gaan? Vraag dan een vriendin mee dan kan je meteen lekker bijkletsen. Trust me, buiten zijn in de winter is fijn! Dit komt onder andere doordat zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Zoals je jezelf nu wel kunt voorstellen, maak je in de zomer veel meer vitamine D aan doordat je vaker buiten bent.

Zorg voor jezelf

Bewegen

Winterse strandwandeling om de winterdip tegen te gaanZelf ben ik voorstander van buiten bewegen. Ik ga vaak lopend naar de supermarkt en daarnaast is het in de winter heerlijk om buiten hard te lopen. Maar binnen bewegen is ook goed! Als je in het donker thuis komt, lijkt de drempel om te gaan sporten nog groter dan dat deze al was. Ga deze drempel wel over, want door te bewegen krijg je juist weer meer energie en zal je ook lekkerder in je vel zitten.

Eet gezond

Geneigd om in de winter sneller een pizza te bestellen of Chinees af te halen? Deze neiging herken ik zelf erg sterk, terwijl ik weet dat zelf koken juist beter is. Door gezond te eten – met genoeg groentes en fruit – krijg je vanzelf meer energie.

Plan een leuk uitje

Plan iets met vrienden, familie of jouw boyfriend waar je de komende periode naar uit kunt kijken. Voordat je het weet is het alweer zo ver en ga je samen iets leuks doen. Dit breekt de winter een beetje op en als je je somber voelt dan hoef je alleen maar aan het uitje te denken. Een beetje positief denken tijdens een kleine winterdip kan geen kwaad 😉 .

Wit licht

Een van de ergste dingen in de winter is dat het erg moeilijk is om ’s ochtends je bed uit te komen. Dit is ook niet zo gek, want het is nog donker buiten en daarnaast is uit je bed stappen geen pretje als je een koude kamer hebt. Zelf heb ik daar de perfecte oplossing voor gevonden. Ten eerste zet ik tijdens het sluimeren van mijn wekker al mijn nachtlampje aan. Dit helpt echt aanzienlijk vind ik zelf. Daarna ga ik douchen met de UV-functie van de Sunshower – met als bonus een verdubbeling van het vitamine D-niveau –. Vol energie begin ik aan mijn nieuwe dag!

Nu snap ik dat je waarschijnlijk geen Sunshower onder de douche hebt staan, maar zelfs dan heb ik nog een ander alternatief. Bij Stefan maken we bijvoorbeeld gebruik van de Philips Wake-up light. In de zomer vind ik de meerwaarde van dit apparaat niet heel groot, maar in de winter wel. Hoe fijn is het dat het al licht is in jouw kamer terwijl je je ogen open doet?

PS: Ik word voor het benoemen van beide producten niet gesponsord. Het zijn gewoon hele fijne producten die de winter aangenamer maken!

Want wie kiest er nou niet voor een winter zonder dip?

Liefs,

Daniëlla

Volg mij ook via Facebook, Instagram & Twitter

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter