Recepten

Zelfgemaakte guacamole

Zelfgemaakte guacamole

Ben jij ook dol op Mexicaans eten? Dan moet je gewoon de guacamole zelf maken, want het super simpel, goedkoper uit een potje en ook nog eens gezonder. Ik heb gisteren dit receptje uitgeprobeerd en het was heerlijk! Ik was binnen 5 minuten klaar met de bereiding, dus het is zelfs sneller dan even naar de supermarkt heen en weer voor dat vieze groene prutje dat daar in de schappen staat.

Wat heb je nodig?

  • 1 rijpe! avocado
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 limoen (of eventueel citroen)
  • 1/4 tomaat
  • 1/2 rode peper
  • peper en zout

Bereiding
Het is heel makkelijk om de guacamole te bereiden. Eerst snij je de avocado door midden en haal je de pit eruit om vervolgens het vruchtenvlees eruit te halen. Doordat je een rijpe avocado hebt, moet dit heel makkelijk gaan en is het heel zacht en romig. Je roert het vruchtenvlees totdat het een papje is. Vervolgens snijd je de rode ui, tomaat en rode peper in kleine stukjes en roer je er ook doorheen. Als je niet van pittig houdt, dan zou ik persoonlijk de rode peper eruit laten. Vervolgens besprenkel je de limoensap over de guacamole om de kleur en smaak fris te houden. Dan alleen nog een beetje op smaak brengen met peper en zout en je bent alweer klaar.

Je kan de guacamole bewaren in de koelkast, maar de kans is groot dat het dan een bruin goedje wordt en er dus niet meer zo fris uitziet. Mijn tip is dan ook om gewoon de guacamole in één keer op te smullen, want het is heerlijk! Je kan het eten bij wraps, blokjes kaas, nacho chips uit de oven (of gewoon uit de zak) en er zijn vast wel veel meer dingen waarmee je het kan combineren.

Eet smakelijk 😀

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter