Zoete aardappelfrietjes of zoete aardappelfrites met witlof en krokante kip
Recepten

Zoete aardappelfrietjes uit de oven

Zelf ben ik geen grote aardappeleter, maar zet je zoete aardappelen voor me neer dan ben ik om. Frietjes van zoete aardappel is daarom mijn favoriete bijgerecht. Gisteren at ik ze in combinatie met gekookte witlof en een heerlijk krokante kipschnitzel. Makkelijk om klaar te maken, lekker, gezond en voedzaam!

Wat heb je nodig voor twee personen?

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout

Snij de zoete aardappelfrietjes in reepjes van een halve centimeter

Bereiding aardappelfrietjes

Warm de oven voor op 200 graden. Je kunt ervoor kiezen om de zoete aardappelfrietjes met of zonder schil te bereiden. Ik bereid ze zelf met schil, omdat ik het zonde vind om voedsel onnodig weg te gooien. Als je ze met schil bereidt, vergeet dan niet eerst de zoete aardappelen goed te wassen voordat je aan de volgende stap begint. Daarna snijdt je de aardappel in reepjes van ongeveer een halve centimeter – niet te dik want dan worden ze niet goed gaar –. Leg de verzameling friet op een bakplaat met bakpapier zonder al te veel te stapelen. Vervolgens besprenkel je de frietjes met olijfolie en zout.

Als de oven goed warm is, dan is het tijd om de bakplaat met frietjes erin te schuiven. De zoete aardappelfrietjes moeten ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven. Let op: na de eerste 10 minuten moet je de frietjes even omdraaien zodat beide kanten gaar worden.

Zoete aardappelfrietjes nadat ze 25 minuten in de oven zijn geweest

PS: Als de frietjes in de oven staan heb je mooi de tijd om de rest van de maaltijd op je gemak te bereiden. 

Serveer ze met groente en een stuk vlees of vis, en smullen maar!

Liefs,

Daniëlla

Volg mij ook via Facebook, Instagram & Twitter

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Nog geen reacties

Laat jouw reactie achter