Er zijn zoveel mooie locaties om trouwfoto’s te maken dat je bijna niet meer weet welke locatie je moet kiezen. Het allerbelangrijkste is dat de plek helemaal past bij wat jullie voor ogen hebben. Met deze 5 tips wordt het kiezen van dé perfecte trouwfoto locatie hopelijk een stuk makkelijker.

Tip 1. De sfeer van de bruiloft

Hebben jullie een thema of kleur in gedachte? Dan kan dit al het perfecte startpunt zijn voor jullie keuze. Voor een boho bruiloft duiken jullie het heerlijke bos in of kies voor een klassieke bruiloft met een fotoreportage op een prachtig landgoed. Of wat dachten jullie van lekker uitwaaien op het strand, kassen vol bloeiende bloemen of de paarse heide van de Veluwe. Bij ieder type bruiloft kan ik wel een prachtige locatie verzinnen.

Tip 2. Een persoonlijke locatie

Trouwfoto’s zijn niet alleen maar plaatjes, maar vertellen jullie verhaal. En ieder verhaal is uniek, dus dit maakt meteen de trouwfoto’s uniek. Een persoonlijke locatie is ook meteen een plek die bij jullie past en waar je je 100% thuis voelen. 

Weet je nog waar jullie eerste date plaatsvond? Misschien was het wel een gezellige koffietent of een romantische wandeling in de buurt. Of kies ervoor om foto’s te maken op de plek waar jullie elkaar hebben ontmoet zoals op school (voor de high school lovers onder ons). Je hoeft natuurlijk niet jaren terug te gaan in de tijd. Misschien hebben jullie wel een favoriete spot in de buurt waar jullie regelmatig komen om heerlijk te relaxen op zondag. Hoe tof is het om op één van deze locaties terug te komen voor jullie trouwfoto’s. Dit verhaal kunnen jullie nog generaties lang doorvertellen!

Tip 3. Een locatie in de buurt

Iedere stad en dorp heeft zijn eigen verborgen parels die je misschien nooit eerder zijn opgevallen. Plan samen een gezellige wandeling in de omgeving om trouwfoto locaties te spotten. Hou de ogen open voor:

  • Plekken in het (historische) centrum van jullie woonplaats
  • De prachtige parken en bossen in de buurt
  • Een dierentuin of een kinderboerderij voor de dierenliefhebbers
  • Weilanden en oude schuren 

Een groot voordeel van een locatie in de buurt is dat het jullie op de dag zelf veel reistijd scheelt!

Tip 4. Zorg altijd voor een back-up binnenlocatie

Persoonlijk ben ik groot fan van trouwfoto’s die buiten genomen worden, maar helaas wil het weer niet altijd meewerken. Met een back-up in gedachte valt je fotoreportage (letterlijk) niet in het water. Zo weet je zeker dat je niet één week van te voren gestrest op zoek hoeft te gaan naar een binnenlocatie. Ook in deze categorie zijn er weer voldoende opties:

  • Een modern museum of juist een karakteristiek museum in een prachtig oud pand
  • Een kas of botanische tuin vol bloeiende bloemen
  • Een oude loods of fabriek met hoge ramen voor de industriële look
  • Een prachtig landgoed met indrukwekkende kasteeltrappen en vol authentieke details
Tip 5. Kies een trouwfotograaf die graag met jullie meedenkt

Als fotograaf denk ik natuurlijk graag met jullie mee om de perfecte trouwfoto locatie te kiezen die bij jullie verhaal en bruiloft past. Wil je graag een kennismakingsgesprek inplannen, weten of ik nog beschikbaar ben op jullie datum of meer informatie over mijn pakketten? Vraag dan de trouwbrochure aan en wie weet ontmoeten we elkaar snel!

Vraag de trouwbrochure aan