Altijd als het mooi weer is, begint de vakantie weer te kriebelen. Je wilt natuurlijk gewoon buiten zitten om van het zonnetje te genieten en niet binnen op kantoor. Elk moment dat het zonnetje begint te schijnen, zie ik als een reden om lekker de zonnebril op mijn neus te zetten. Soms is het eigenlijk niet nodig, maar een zonnebril als accessoire geeft al een soort vakantiegevoel. Dit jaar ga ik naar China samen met de familie, maar toch ben ik stiekem aan het kijken of ik nog samen met Stefan een citytryp kan plannen. Benieuwd welke citytrips er hoog op mijn lijstje staan?

Kopenhagen

Zoals sommigen van jullie weten, heb ik een half jaar in Kopenhagen gewoond. Ondertussen is het vijf jaar geleden dat ik dit mooie land en deze prachtige stad verliet. Tijd om dus een keer terug te gaan! Stefan is nog nooit in Kopenhagen geweest, dus vind ik het ook heel erg leuk om hem de leukste plekken te laten zien. Iedere buurt heeft namelijk zijn eigen karakter en ik ben nog steeds een beetje stiekem verliefd op deze plek. Waarom ik nooit eerder terug ben gegaan? Ik denk dat ik een beetje bang ben dat het gaat tegenvallen. Stom toch?

Kobenhavn

Berlijn

Om heel eerlijk te zijn trekt Duitsland mij niet echt, maar iedereen is altijd enthousiast over Berlijn. Ik heb dus bijna het gevoel iets te missen als ik deze stad oversla. Toch twijfel ik nog over deze stad, omdat ik gewoon geen goed beeld heb over Berlijn. Wie is er wel eens in Berlijn geweest? En is het de moeite waard?

Dublin

In tegenstelling tot Berlijn wil ik al jaren een keer richting Dublin afreizen. Ik hou van de ruige stijl die je vaak op de foto’s terugziet. De Guinness laat ik voor wat het is aangezien bier niet echt mijn ding is. En nog een superpluspunt is dat er een goede vriendin van mij ondertussen al ruim een jaar woont. Hoogste tijd voor een bezoekje dus ;)!

Florence

Het is alweer een tijd geleden dat ik in Italië ben geweest terwijl ik een moord zou plegen voor de ijsjes, verse pasta en het spreken van de taal. Vorig jaar twijfelden we nog om door te rijden richting de Italiaanse kust tijdens onze mini roadtrip. Dit is er helaas niet van gekomen! De mooie steden van Italië waaronder Florence beginnen steeds harder mijn naam te roepen!

Citrytips Florence

Málaga

Iedereen houdt van Spanje toch? Zelf ben ik al in Madrid geweest en een paar steden rondom Barcelona. Nu is het dus tijd om een keer richting het Zuiden van Spanje te gaan. Malaga staat hoog op mijn lijstje omdat je de stad een heerlijke combinatie is van strand, geschiedenis en cultuur. Wat mij betreft de perfecte combinatie! Alleen twijfel ik zelf of we deze stad in de zomer moeten bezoeken. Het kan daar namelijk erg heet zijn en zelfs in de winter zijn er heerlijke temperaturen. Dat laatste klinkt dan toch iets aantrekkelijker.

Porto

Als ik afbeeldingen van Porto zie dan word ik zo vrolijk. Al die mooie kleurtjes!!! De stad is niet voor niks uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed en staat dus ook zeker op mijn bucketlist. Nog een pré is dat de wijn heerlijk schijn te zijn. Count me in!

Welke citytrips staan er op jouw lijstje?

Liefs,

Daniëlla

Volg mij ook via Facebook, Instagram & Twitter