Het was de afgelopen week zo koud dat ik al dacht dat het winter was. Maar het is morgen pas 1 december en dan start mijn favoriete maand. Oke, ik geef het toe het is inderdaad de drukste maand van het jaar en soms ben ik ook wel een beetje blij als het voorbij is. Toch kijk ik er ieder jaar weer opnieuw naar uit. Daarom heb ik dit jaar mijn eigen persoonlijke december ABC samengesteld. Ben je benieuwd wat ik zoal bij de X en de Y heb ingevuld? Lees dan snel verder.

Appelflap

Bereid je maar voor, want de appelflap is niet het enige etenswaar wat voorbij gaat komen in deze post. Eigenlijk houd ik helemaal niet van appel tenzij ze in de vorm van een appelflap of appeltaart worden aangeboden.

Boom

Ieder jaar halen wij een echte boom in huis om mooi te versieren. De woonkamer heeft meteen een hele andere sfeer. Kunnen we niet het hele jaar door een kerstboom neerzetten? En heb jij een echte of neppe boom in de kamer staan?

Cadeautjes

In december krijg ik altijd zoveel cadeautjes dat ik meestal niks meer kan verzinnen. Naast Sinterklaas en het kerstfeest ben ik namelijk ook nog jarig in december.

Dekentjes

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik van dekentjes hou. Ik heb wel 10 verschillende plaids. Het is gewoon zo lekker om er onder te kruipen; of je nou op de bank zit of in bed ligt. Op dit moment ben ik op zoek naar een gebreide plaid voor op mijn bed.

Eten

In januari vermijd ik de weegschaal altijd, want ik kom standaard wat kilo’s aan in deze periode. Misschien dat het dit jaar meevalt aangezien ik naar China ga. Maar ik hou van eten, en met de kerstdagen blijf ik er ook gewoon van genieten.

Familie

Aan het eind van december kan ik mijn familie niet meer zien, maar het is wel altijd super gezellig. Vooral tussen 20 en 31 december zien we elkaar gemiddeld vier keer. De standaardvragen worden dan: ‘En wat heb je gisteren gedaan?’.

Gluhwijn

Gluhwijn ergens op een kerstmarktje is het lekkerst. Vooral als het buiten koud is, want dan kan je jezelf lekker opwarmen. Misschien ga ik het dit jaar zelf proberen te maken. Yay or nay?

Hagelstenen

Ook hagelstenen, sneeuw en nog meer winterse neerslag horen bij deze maand. Iets minder leuk als je naar buiten moet…

Inkopen

Elk jaar weer de stad in om inkopen te doen. Ik vind de stad altijd zo leuk rond deze tijd van het jaar. Ook al kan het soms iets te druk zijn in de winkels.

Jodelen

Bij december denk ik aan winter en wintersport. En daar hoor je natuurlijk bij te jodelen. Ik kan trouwens niet jodelen; wie wel?

Kerstmarkt

De kerstmarktjes poppen weer overal op. Dit jaar ben ik in Haarzuilen geweest en misschien dat ik ook nog naar de kerstmarkt in Haarlem ga. Volgend jaar wil ik een keer een kerstmarkt in het buitenland bezoeken. Suggesties?

Lichtjes

Overal waar je kijkt hangen lichtjes; op straat, in de boom en in de voortuinen. Ik kan daar echt van genieten.

Muziek

Meestal kan ik halverwege december geen enkel kerstnummer meer horen, maar toch kan ik er zeker in het begin wel van genieten. Ook staan er op de kerstmarktjes vaak van die zanggroepjes!

Nieuwjaar

Het nieuwe jaar voelt voor mij altijd als een nieuw begin. Dat je dit met vuurwerk inluidt is toch helemaal een feestje?

Oliebollen

No words needed.

Piek

Die hoort boven op de kerstboom. Verder kon niks inspirerends bedenken met de letter P.

Quotes

Yay, I love quotes. Laat de kerst-, winter- en decemberquotes maar weer tevoorschijn komen.

Rijmen

Ik geef eerlijk toe dat ik niet zo goed ben ik rijmen, maar ik vind het wel altijd leuk om te horen. Sommige mensen zijn daar zo goed in, maar mijn creativiteit slaat meestal in keer dood.

Samen zijn

December staat voor mij gelijk aan samen zijn met vrienden en familie.

Truien

Het beste kledingstuk zijn truien. Als ik thuis ben draag ik het liefst oversized truien.

Uitglijden

Hallo kluns! Vooral in december als het glad is, kan ik maar beter binnen blijven. Ik denk dat ik gemiddeld drie keer per jaar een valpartij maak. De ergste valpartijen zijn die op de fiets. Dit grapje heeft me al een paar broeken gekost.

Verjaardag

Hierperdepiep hoera! Dit jaar word ik alweer 25 jaar.

Winter

De winterperiode gaat in december weer in en dit is toch wel mijn favoriete seizoen. Hopelijk gaat het dit jaar sneeuwen, want daar geniet ik nog meer van.

X-mas

Uhm had jij iets ander geweten met een X?

Y (IJ) zel

Dit vind ik persoonlijk de moeilijkste letter in het hele december ABC, dus koos ik maar voor IJzel. Ik heb trouwens echt een hekel aan ijzel, maar wie niet haha?

Zingen

Alweer het laatste letter van het alfabet! De Z staat voor zingen. Niet omdat ik er goed in ben – juist het tegenovergestelde –, maar omdat het wel veel gebeurd in december. Sinterklaasliedjes, kerstliedjes en verjaardagsliedjes; ze komen allemaal voorbij.

Dit was het hele december ABC al. Ik hoop dat jullie nu ook al wat meer zin hebben in de komende maand. Happy December!

Liefs,
Daniëlla Christina Weber