Yo ho, Yo ho! A pirates life for me. Voor degene die het gemist hebben; er is een nieuwe Pirates of the Caribbean-film uit in de bioscoop. Als echte megafan van de eerste twee films kon ik het toch niet laten om deze nieuwe film zo snel mogelijk te bezoeken. Was het net zo een tegenvaller als de vierde film of ben ik enthousiast en raad ik het je aan om hierheen te gaan? Je leest in deze review!

Pirates of the Caribbean – Salazar’s revenge

Johnny Depp keert terug als de iconische, roekeloze antiheld Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge. In dit nieuwe avontuur krijgt Jack Sparrow te maken met zijn aartsvijand kapitein Salazar (Javier Bardem). Als alle spookzeelieden onder leiding van Salazar ontsnappen aan de Devil’s Triangle hebben ze maar één missie: alle piraten doden, Jack in het bijzonder. De enige hoop op overleving ligt voor Jack in het legendarische Trident van Poseidon. Om die te vinden moet hij een alliantie vormen met Carina Smyth (Kaya Scodelario), de briljante en beeldschone astronoom en Henry (Brenton Thwaites), een eigenwijze jonge zeeman verbonden aan de Koninklijke Marine. Aan het roer van zijn bedroevend kleine en haveloze schip probeert Jack zijn leven te redden door uit handen te blijven van zijn meest geduchte en kwaadaardige aartsvijand.

Mijn verwachtingen

Vanaf het begin ben ik al grote fan van de Pirates films en Johny Depp, maar de laatste film (deel 4) viel enorm tegen. Toch wilde ik deze film ook een kans geven, want dit gevoel had ik ook bij Bridget Jones en toen verraste de laatste film me positief. Van te voren had ik dus wel zin in de film, maar ik had mijn twijfels bij de uitvoering.

Mijn kijkervaring

En wat is deze film tof! Laat ik maar meteen met mijn mening in huis vallen, maar als je me vandaag vraagt om nog een keer mee te gaan dan zeg ik volmondig JA. Het is dus bijna overbodig om nu te vermelden dat de film mijn verwachtingen ruimschoots overtrof. Echt, je moet naar deze film gaan. Nu mijn enthousiasme duidelijk is, zal ik je precies vertellen waarom.

Deze film heeft precies het Pirates-gevoel zoals je deze ook in de eerste en tweede film ervoer. Gewoon lekker simpel maar enorm goed uitgewerkt door de makers. Ondanks dat het een losstaande film is, zijn er enorm veel connecties met de eerste twee films. Je wordt er bijna nostalgisch van en wilt meteen die eerste films weer opnieuw zien. Daarnaast krijg je ook een kijkje terug in de tijd waarin je ziet waarom Jack Sparrow dé Jack Sparrow is. Dit vond ik zelf een mooie toevoeging. Ik liep deze film uit met hetzelfde gevoel als dat ik had bij de eerste film. Zeker een aanrader!

Wil je meer weten over de verhaallijn? Ga dan snel naar de bioscoop om het zelf mee te maken!

Genre: Actie, Avontuur, Fantasie
Met wie: Iedereen die van een goede film houdt
Emotie: Spanning

Liefs,

Daniëlla

Volg mij ook via Facebook, Instagram & Twitter