Toen ik van de week door mijn Kobo Plus abonnement van Bol.com scrolde om een goed boek uit te kiezen, kwam ik uit bij Zomernacht van Kristina Hannah. Mijn oog viel op dit boek door het aantal sterren dat was gegeven door andere lezers. Na het lezen van de preview was ik meteen verkocht en 1 minuut later stond het boek op mijn online boekenplank. Handig zo een e-reader!

Zomernacht

Zomernacht is geschreven door schrijfster Kristina Hannah en kwam al in 2013 uit. Voor mij persoonlijk is dit pas het eerste boek van deze schrijfster die ik lees, maar zeker niet de laatste! Op het moment dat je begint met lezen word je meteen in het verhaal getrokken. Het is dus niet zo gek dat ik het boek binnen twee dagen uit had. De eerste helft van het boek leest gewoon lekker door totdat er iets dramatisch plaatsvindt waardoor alles veranderd. Halverwege het verhaal zakt het verhaal een beetje in, maar later in het boek herpakt de schrijfster zich weer. En hoe?! Het was zelfs zo goed geschreven dat de tranen over mijn wangen biggelden.

De hoofdpersonen

Het verhaal is gebaseerd op vier hoofdpersonen; Mia, Lexi, Zack en Jude. Je leest vanuit verschillende perspectieven en vaak zonder waarschuwing. Zo lees je bijvoorbeeld uit het perspectief van Lexi en dan opeens zit je in het hoofd van Jude. Hierdoor moest ik wel een paar keer even de zinnen opnieuw lezen. Toch leest het lekker makkelijk door en doordat het verhaal beperkt is tot een paar personages kun je het verhaal goed volgen. Door de schrijfwijze van Kristina Hannah leef je je helemaal in in de verschillende personages. Aan de ene kant snap je waar ze vandaan komen en ze zijn ook allemaal zeer verschillend. Dit maakt het verhaal dan ook zo meeslepend.

Mijn favoriete passage

Er zijn meerdere momenten waardoor ik even moest slikken, maar mijn favoriete deel is toch wel wanneer Jude, Lexi en Zach weer samenkomen. Je voelt het gezin als het ware weer opbloeien na een donkere periode. Ik blijf nu heel erg vaag, maar ik wil het verhaal niet verklappen voor mensen die het boek nog willen lezen 🙂 .

Wat maakt het boek goed?

Ik huil niet vaak bij het lezen van een boek en als ik dan wel een keer huil dan is het voor mij een teken dat het verhaal aangrijpend is. Dit kan een schrijver alleen maar bereiken door zo goed te schrijven zodat je heel erg sterk meevoelt met de personages. Dit is Kristin Hannah overduidelijk gelukt. Ondanks dat een groot deel van het boek een beetje duister is, is het slothoofdstuk zeer mooi. Het verhaal wordt goed afgesloten op een prachtige manier.

Liefs,

Daniëlla

Volg mij ook via Facebook, Instagram & Twitter

Boekgegevens:

  • Titel: Zomernacht
  • Auteur: Kristin Hannah
  • ISBN: 9789044340020
  • Uitgeverij: The House of Books
  • Genre: Feelgood Roman
  • Aantal pagina’s: 432
  • Publicatiejaar: 2013
  • Prijs paperback: €24,95
  • Prijs e-book: €5,99
  • Onderdeel van Kobo Plus abonnement